Urológia

A Belvárosi Orvosi Centrum urológiai szakrendelése magasan képzett szakorvosokkal, laboratóriumi háttérrel és szükség esetén műtéti megoldásokkal szolgálja gyógyulását. Az urológia szakterületéhez a vesék, a vizeletelvezető rendszer és a férfi nemi szervek problémái tartoznak. Kollégáink tapintattal és odafigyeléssel kezelik problémáit, mint például a visszatérő hólyaghurut, mely sok nő életét keseríti és gyakran a házaséletet válságához vezet. A férfiakat érintő prostata betegségek és a felnőttkori fitymaszűkület szintén intimitást igényelnek. Mi mindezekre odafigyelünk, és időt szánunk a megoldásra. Rendelőnkben előre egyeztetett időpontban, várakozási idő nélkül, kulturált környezetben fogadjuk.
Akut és visszatérő hólyaghurut

A hólyaghurut egy gyakori és fájdalmas, csípő vizeletet okozó betegség. Kezelése orvosi kivizsgálást tesz szükségessé, amennyiben a tünetek visszatérnek.

Prosztatagyulladás

A prosztatagyulladás tünetei egészen enyhe, bizonytalan alhasi- szeméremtáji panaszoktól az erős fájdalommal és lázzal járó állapotokig nagyon sokfélék lehetnek. Utalhat rá fájdalmas, vagy hirtelen korai magömlés is. Mivel elsősorban az 50 év alatti fiatal férfiakat érinti, érdemes bármely bizonytalan tünettel orvoshoz fordulni. Az időben megkezdett kezelés elejét veheti elhúzódó, makacs problémáknak.

A prosztatarák szűrés

A prosztatarák szűrés jelentőségére híva fel a figyelmet,  hogy statisztikai adatok szerint a prostatrák a férfiak második leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedése. A tünetek nem jellegzetesek, hasonlóak lehetnek a prosztatagyulladás, és a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteihez, ezért csekély tünetek esetén is fontos felkeresni a szakrendelést.

Centrumunkban is elérhető a PCA3 vizsgálat, mely a prosztatarák kimutatására és követésére alkalmas új molekuláris biológiai módszer.

Felnőttkori fitymaszűkület

Felnőttkori fitymaszűkület oka lehet a hímvessző gombás gyulladása, egyéb fertőzések, allergia, irritáció miatt kialakuló gyulladás, szemölcsök és az azok kezelésére alkalmazott eljárások, illetve néhány ritka, a hímvesszőn kialakuló bőrbetegség. Ha egy bizonyos mértéket meghalad a szűkülés, akkor szükségessé válhat a fityma műtéti eltávolítása, azaz a körülmetélés.

Körülmetélés

Vallási indíttatásból vagy egészségügyi okokból is dönthet a körülmetélés mellett. Az orvosi beavatkozás során eltávolítjuk a fitymát a férfi nemi szervről, amely megoldást jelent fitymaszűkület esetén. A megelőzés hazánkban nem elterjedt, ezért fontos a tünetek észlelése.

Fitymafék műtét

Fitymafék műtétre akkor van szükség, ha a fitymafék rövid. Rövid fitymafék esetén a fityma nem tud hátracsúszni a péniszen, ezért merevedéskor fájdalom jelentkezhet, a fék berepedhet vagy akár el is szakadhat. 

Cystistat kezelés
Cystistat kezelést javaslunk húgyhólyag-gyulladásban szenvedő betegeinknek, hogy a gyakori vizelési ingertől és égő érzéstől a lehető leggyorsabban megszabadulhassanak.