Körülmetélés menete

A körülmetélés műtét egy orvosi beavatkozás, mely révén a férfi nemi szervről a fityma, más néven előbőr eltávolításra kerül. Ez történhet egészségügyi, illetve vallási indíttatásból. Az előbőr eltávolítása (circumcisio) után az nem borítja be a makkot nyugalmi állapotban sem.

Az egészségügyi beavatkozás hátterében általában fitymaszűkület áll, de van, aki higiéniai okokból, a könnyebb tisztántartás és a fertőzések megelőzése érdekében veti alá magát a beavatkozásnak.   


Körülmetélés műtét menete

Urológiai szakrendelésünkön felnőtt férfiaknál végezzük a beavatkozást, előre egyeztetett időpontban.
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, és körülbelül 1 órát vesz igénybe. Magába foglalja az előkészületeket, az érzéstelenítést, majd a seb ellátását. A beavatkozást követően pácienseinket otthonukba bocsájtjuk, a szükséges információkkal ellátva.


A körülmetélés utáni otthoni teendők

A zavartalan sebgyógyulás érdekében, nagyon fontos az otthoni teendők betartása

A műtétet követően kötést helyezünk fel, majd 1 nap múlva páciensünket visszarendeljük kontrollra és a kötés cseréjére. A seb állapotát megítélve, az orvos elmondja a további teendőket, mely általában a következőkből áll:

  •          a sebet otthon is sterilen kell tartani
  •          megbeszélik, hogy az újabb kötés mikor távolítható el
  •          ezt követően napi két alkalommal sebtoilette végzendő (előírás szerint a seb áttörlése Betadinos oldattal, kamillával, esetleg fiziológiás sóoldattal – a páciens állapotának megfelelően, megbeszélés szerint)

A teljes gyógyulás körülbelül 1 hónapot vesz igénybe. Amennyiben vérzést, vagy a sebgyógyulással kapcsolatban bármely panaszt tapasztal, haladéktalanul jelentkezzen rendelésünkön.

Urológiai szakrendelésünkre be tud jelentkezni telefonon, vagy meg tudja adni adatait weboldalunk bejelentkező panelén keresztül. Ez utóbbit bármely időpontban megteheti, munkatársaink munkaidőben visszahívják. 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 15:13 (Utolsó frissítés: 2020. 01. 09. 12:34)

Várja önt:
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Keszthelyi Attila
Dr. Keszthelyi Attila
Dr. Lőwy Tibor
Dr. Lőwy Tibor