Adatvédelmi tájékoztatás

Jelen adatvédelmi tájékoztatás célja, hogy a Belvárosi Orvosi Centrum Kft. által a https://belvarosiorvosicentrum.hu/  internetes oldalon, valamint a székhelyünkön alkalmazott adatkezelési eljárásokat rögzítse és erről közérthető formában ügyfeleinket tájékoztassa.
 

I. Az adatkezelő

Elérhetősége: Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lh. 2.em.
Képviselő neve: Kovács Zoltán ügyvezető
Elérhetősége: info@boc.hu
Adatkezelő honlapjának címe: https://belvarosiorvosicentrum.hu/
Cégjegyzékszám: 01-09-205861


II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Cégnév: MEROSUS Kft.Székhely: 2330 Dunaharaszti, Bethlen G. u. 35.;
Adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Kása-Richlach Mónika
Telefonszám: +36 20 2229856;
Email cím: info@merosus.hu;
Honlap cím: www.merosus.hu
 

III. A Belvárosi Orvosi Centrum által kezelt személyes adatok  

III.1. Időpontfoglalás honlapunkon keresztül, űrlap segítségével
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Ön a https://belvarosiorvosicentrum.hu/ oldalon kihelyezett „Időpontfoglalás” és „Időpontkérés” feliratok alatt találni fog egy űrlapot, ahol a „Küldés” gombra kattintva tud tőlünk időpontot kérni. Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudja felvenni velünk a kapcsolatot és bejelentkezni. A következő adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük: név, telefonszám, e-mail cím; regisztrációja önmagában nem jelent feliratkozást hírlevelünkre, csak ha kipipálja a „Hírlevél feliratkozás” négyzetet.
 
Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig, ennek hiányában a lefoglalt időpont után 1 hónapig kezeljük (6 havonta teljes felülvizsgálás).
 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait törölni fogjuk időpontfoglaló rendszerünkből. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha páciensünk megjelenik a lefoglalt időpontban?
Személyes adatai átkerülnek a betegirányítási rendszerbe, további, más személyes adatokkal együtt. Adatkezelésünkről a regisztrációs lap kitöltésével egyidejűleg a helyszínen tájékoztatást nyújtunk.
 
III.2. Időpontfoglalás vagy kapcsolatfelvétel a közvetlen e-mail címünkre küldött üzenettel

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, az info@boc.hu címre közvetlenül is küldhetnek üzenetet a meglévő és új páciensek, érdeklődök. Az így küldött üzenetnél megismerjük az üzenet küldőjének nevét, az e-mail címét és minden további személyes adatát, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. szakterület, név, telefonszám, e-mail és szöveges leírás, hogy milyen problémával érkezik, születési idő, fényképe az aláírásánál). A levélíró hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.
 
Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Ha nem találkozunk személyesen és nem veszi igénybe a levélíró bármely szolgáltatásunkat, a levelet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk. Ha a lefoglalt időpontra nem jelenik meg páciensünk, a konkrét időpontot követően egy hónap múlva kerülnek törlésre az időpontfoglalás adatai.
 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet az info@boc.hu e-mail címre törölni fogjuk a levelet a levelezőrendszerünkből. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha páciensünk megjelenik a lefoglalt időpontban?
Személyes adatai átkerülnek a betegirányítási rendszerbe, további, más személyes adatokkal együtt. Adatkezelésünkről a regisztrációs lap kitöltésével egyidejűleg a helyszínen tájékoztatást nyújtunk.
 
III.3. Időpontfoglalás a www.foglaljorvost.hu oldalon keresztül

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Ha Ön a www.foglaljorvost.hu oldalon keresztül jelentkezik be rendelőnkbe, a következő adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük: név, telefonszám, e-mail cím, kórkép.
Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk, hogy kényelmesen tudja felvenni velünk a kapcsolatot és a megfelelő szakterületre bejelentkezhessen. Foglalása a központi e-mail fiókba (info@boc.hu) érkezik.
 
Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig, ennek hiányában a lefoglalt időpont után 1 hónapig kezeljük (6 havonta teljes felülvizsgálás).

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait törölni fogjuk az időpontfoglaló rendszerünkből. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha páciensünk megjelenik a lefoglalt időpontban?
Személyes adatai átkerülnek a betegirányítási rendszerbe, további, más személyes adatokkal együtt. Adatkezelésünkről a regisztrációs lap kitöltésével egyidejűleg a helyszínen tájékoztatást nyújtunk.
 
III.4. Időpontfoglalás személyesen
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Személyes időpontkérés esetén a következő adatokat kérjük el: név, telefonszám, születési idő, kórkép. Ezeket az adatot hozzájárulás alapján kezeljük, adatkezelésünk célja a gyors kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása pácienseink számára és a megfelelő orvos (szakterület) kiválasztásában segítségnyújtás.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig, ennek hiányában a lefoglalt időponttól számított 1 hónapig kezeljük (6 havonta teljes felülvizsgálás).
 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait törölni fogjuk a betegirányítási rendszerünkből. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha páciensünk megjelenik a lefoglalt időpontban?
Személyes adatai átkerülnek a betegirányítási rendszerbe, további, más személyes adatokkal együtt. Adatkezelésünkről a regisztrációs lap kitöltésével egyidejűleg a helyszínen tájékoztatást nyújtunk.
 
III.5. Telefonos megkeresések

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Nyilvános telefonszámunk felhívása esetén minden esetben látjuk a hívást kezdeményező fél telefonszámát, amennyiben nem rejtett számról történik a kapcsolatfelvétel. Nagy valószínűséggel a hívást kezdeményező fél nevét is megismerjük. Ezeket az adatot hozzájárulás alapján kezeljük, adatkezelésünk célja a gyors kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása a leendő páciensek, érdeklődők számára. Egészségügyi feladatokat ellátó gazdasági társaságként kiemelten fontos számunkra, hogy elérhetőek legyünk rövid úton.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig, ennek hiányában 1 hónapig kezeljük, (6 havonta teljes felülvizsgálás).
 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszám egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha páciensünk megjelenik a lefoglalt időpontban?
Személyes adatai átkerülnek a betegirányítási rendszerbe, további, más személyes adatokkal együtt. Adatkezelésünkről a regisztrációs lap kitöltésével egyidejűleg a helyszínen tájékoztatást nyújtunk.
 
III.6. Tapasztalatok leírása - honlapon keresztül az űrlap kitöltésével

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk, hogy pácienseink visszajelzést küldhessenek az intézményünk, szolgáltatásaink színvonaláról, személyes tapasztalataikról. A következő adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük: név, e-mail cím. Ezeket az adatokat nem hozzuk nyilvánosságra, a spam szűrés és a robotok kiszűrése a célunk, továbbá szeretnénk válaszüzenetünkben megköszönni, hogy leírta tapasztalatait.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig kezeljük.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait egy munkanapon belül törölni fogjuk rendszerünkből. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
III.7. Hírlevél küldés

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Honlapunkon van feliratkozási lehetőség reklámot is tartalmazó hírlevelünkre, melyben tájékoztatást nyújtunk új szolgáltatásainkról, híreinkről, bemutatjuk tevékenységünket. A feliratkozáshoz szükséges adatok:név és e-mail cím. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük, adatkezelésünk célja a tájékoztatás az érdeklődők számára a legfrissebb információkról, szakmai hírekről.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
A megadott adatokat leiratkozásig kezeljük.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás visszavonásához kérjük kattintson a hírlevél végén található Leiratkozás linkre.
                                                                                                       
III.8. Facebook szakmai oldalt működtetünk Belvárosi Orvosi Centrum néven
Jelen vagyunk a közösségi oldalakon, ezért ott is találkozhatunk személyes adataikkal.
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Ha kedveli Facebook oldalunkat a nevén kívül a nyilvános profilját, nyilvános megosztásait és a hozzászólásait látjuk, hozzájárulása alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, referencia-anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Nem őrizzük meg ezeket az adatokat, nem végzünk rajta műveleteket. Az irányítás az Ön kezében van. Ön dönt arról, kedveli-e az oldalunkat, hozzászól-e a posztjainkhoz. Amíg vissza nem vonja az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neve az oldalt kedvelők között. A moderálási jogot fenntartjuk magunknak, lehetőségünk van kitiltani személyeket az oldalról vagy törölni a hozzászólásaikat.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
Hozzájárulását egyszerűen visszavonhatja, ha a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra kattint! A saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti. A hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
III.9. Álláshirdetés a honlapunkon
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Megüresedett álláshelyeinkre lehetősége van pályázatát emailben elküldeni, amennyiben szeretne a csapatunk tagja lenni. Önéletrajzában megadott adatok: pályázó neve, születési ideje, helye, anyja neve, lakcím, képesítési adatok, telefonszám, e-mail cím, és minden más személyes adat, amit jelentkezésekor megad.
Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük, hogy a beérkezett pályázatok közül a legmegfelelőbbet ki tudjuk választani.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig, törlési kérelemig vagy a megüresedett álláshely betöltéséig kezeljük.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, kérjük, küldjön egy rövid üzenetet a info@boc.hu e-mail címre és adatait törölni fogjuk adatbázisunkból.
 
I.10. Partnereink elérhetőségei
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
Kezelünk személyes adatokat abból a célból is, hogy konzultáljunk hasonló területen dolgozó szakemberekkel, segítséget kérjünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot.
Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. Ezeket az adatokat vagy egy névjegykártyáról, vagy egy levélből, esetleg honlapokról gyűjtöttük be. A munkaszervezés hatékonyságának elősegítése, a megfelelő szakemberek biztosítása és velük a gyors kapcsolatfelvétel a célunk az adatkezeléssel.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Szakmai kapcsolat fennállásáig, vagy törlési kérelemig őrizzük meg ezeket az adatokat.
 
Érdekmérlegelési tesztet végeztünk
Adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek. Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésévelnem sértjük partnereink magánszféráját és nem korlátozzuk információs önrendelkezési jogukat. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre.
 
III.11.Elektronikus megfigyelő rendszer üzemeltetése
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
A Belvárosi Orvosi Centrum vagyonvédelme érdekében elektronikus megfigyelőrendszert üzemeltetünk, így a rendelő területére belépő személyek is felvételre kerülnek. A kamerarendszer által rögzített képmást hozzájárulás alapján kezeljük. A figyelmeztetést kihelyeztük a bejárati ajtóra, ha valaki belép a centrumba annak tudatában, hogy róla kamerafelvétel készülhet, a belépést ráutaló magatartásnak tekintjük. Szintén ráutaló magatartásnak vesszük, ha a tájékoztatás elolvasása után is a helyiségben marad vendégünk.

Meddig kezeljük a megadott személyes adatokat?
Rögzített felvétel készül mindenről, melyet a helyszínen tárolt rögzítő berendezésen őrzünk meg.
A rögzített adatokat 30 napig őrizzük meg.
 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?
Hozzájárulását egyszerűen, szóban vagy írásban, telefonon vagy e-mailen visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. A hozzájárulás visszavonását követően töröljük az Önről készült felvételt, feltéve, hogy nincs más jogalapunk a felvétel megtartására, így például az nem szükséges jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez.
 
III.12.Első vizsgálat előtt a betegellátáshoz szükséges adatok felvétele
Ha Ön bejelentkezik rendelőnkbe, személyes adatait rögzítjük a betegirányítási rendszerben. A vizsgálatokra és a személyes adatai kezelésére vonatkozóan önálló tájékoztatást nyújtunk, személyesen, papír alapon.

III.13. Sütik az oldalunkon
A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.
 
Oldalunk a következő sütiket kezeli:
Kötelező sütik 
Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek a sütik az adatlapok kitöltéséhez szükséges információkat és esetenként az Ön által kiválasztott nyelvet tárolják, és nem gyűjtenek Önről olyan információkat, melyekkel Önt azonosítani lehetne, melyeket marketing célból fel lehetne használni, vagy amelyek emlékeznének arra, milyen más weboldalakon járt. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerül.
PHPSESSID – Egyedi munkamenet azonosító, személyes adatokat nem tárol. (Amíg a weboldalon tartózkodik a látogató addig érvényes.)
cookiesAccepted – Amennyiben a felhasználó elfogadja a sütik kezelését, akkor kerül letárolásra (1 év az érvényessége)
 
Statisztikai sütik
A Google Analitika (Google Analytics) révén információkat gyűjtünk arra vonatkozóan, hogy a honlap látogatói miként használják az oldalt. Tesszük ezt annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az oldal megfelel a látogatók igényeinek, illetve azt miként tehetnénk még vonzóbbá.
A Google Analitika adatokat gyűjt arról, hogy Ön milyen oldalakat keres fel, ott mennyi ideig tartózkodik, hogyan jutott oda és mire kattint rá. Mivel ennek keretében nem gyűjtjük és nem tároljuk az Ön nevét vagy címét, ezek az adatok nem alkalmasak az Ön azonosítására, továbbá nem engedélyezzük, hogy a Google ezeket saját céljaira használja vagy bárkivel megossza.
_ga – Google Analytics a tulajdonos. A weboldalhasználatáról gyűjt adatokat, személyhez köthető adatokat nem gyűjt, de azt igen, milyen gyakran és milyen formában látogatja a weboldalt. (2 év az érvényessége)
_gid – Google Analytics a tulajdonos. A felhasználók megkülönböztetésére szolgáló azonosító. (24 óra az érvényessége)
_gat - Google Analytics a tulajdonos. Ideiglenes azonosító. (1 perc az érvényessége)

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngészőben a sütiket. A Google Chrome rendszerében kattintson a honlapunk neve melletti lakatra (bal oldalon). Legördül egy sáv, amelyben látni fog egy teasüteményre hasonlító ikont. Ha ezt megnyitja, nyomon követheti, hogy melyik oldal, milyen sütit telepít a gépére és egyesével ki lehet iktatni őket.
Ha mobilon keresztül ismerkedik szolgáltatásainkkal, szintén ki tudja iktatni a sütiket, pl. Safariban a Beállítások, Safari, Összes süti blokkolása parancsokra kattintva.

III.14. Marketingtevékenység az oldalunkon
Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be.


IV. Ki is meri meg a személyes adatokat? Címzettek köre

Társaságunk egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat vesz igénybe.
 
Tárhelyszolgáltatás
Cégnév: RackForest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 3. em. 3008 a.
Elérhetőség: info@rackforest.hu

Hozzáférés a elégedettség mérő kérdőívekhez. Feladatuk a személyes adatok tárolása (lakhely [város], kor, IP-cím), valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.
 

V. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Bizonyos személyes adatokat továbbítunk harmadik országba (USA). A kapcsolódó megfelelőségi határozat elérhető az alábbi linken:
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en


VI. A következő jogokat biztosítjuk személyes adatkezelésünkkel összefüggésben

Társaságunk egyszerű, áttekinthető adatkezelése során minden jogosultságot biztosítunk a természetes személyeknek, amelyet a jogszabály előír. A terjedelmes jogszabályi szöveg ismétlése helyett kiemeljük a legfontosabb jogosultságokat:

a., Hozzáférés a személyes adatokhoz
Pácienseink jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha igen, jogosult hozzáférést kapni a következő információkhoz: mi az adatkezelés célja, milyen adatokat kezelünk, kivel közöltük az adatokat, továbbítottuk-e valakinek, meddig kezeljük az adatokat, milyen jogosultságok illetik meg az adatkezeléssel összefüggésben.

b., Helyesbítéshez való jog
Pácienseink jogosultak arra, hogy kérésére helyesbítsük a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

c., Személyes adatok törléséhez (és az „elfeledtetéshez”) való jog
Indokolatlan késedelem nélkül kötelesek vagyunk törölni pácienseink kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha
  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy kezeltük,
  • az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás volt, ezt páciensünk visszavonta és nincs más jogalap az adatkezelésre,
  • partnerünk tiltakozik a jogos érdekből történő adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük.
Személyes adatot nem hozzunk nyilvánosságra pácienseinkről, így az elfeledtetéshez való jog sem értelmezhető adatkezelésünk során. Ha valaha mégis nyilvánosságra hozunk az Önök kifejezett és előzetes hozzájárulása alapján egy személyes adatot, amelyet törölnünk kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy páciensünk kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

d., Személyes adatok korlátozásához való jog
Ha páciensünk úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
Ha jogalap nélkül kezelünk személyes adatot, törlés helyett a korlátozást is kérhetik.
Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

e., Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Üzleti vagy szakmai partnerünk tiltakozhat a személyes adataik kezelése ellen saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább.
                                                                                                      
f., Adathordozhatóság
Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, páciensünk jogosult a rá vonatkozó, általa a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapni. Páciensünk kérheti ezen adatok továbbítását egy másik adatkezelőhöz közvetlenül, amennyiben ez technikailag megvalósítható.
Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

g., Automatizált döntéshozatal
Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így a velünk kapcsolatban álló páciensekre nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.


VII. Panasz benyújtása

Ha páciensünk úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, ügyfélszolgálatunk örömmel segít, kérjük írjon egy rövid üzenetet erre a címre:  info@boc.hu

Bíróság előtt is érvényesítheti a jogait. Erre polgári per keretében van lehetősége. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtani a keresetedet (a törvényszékek felsorolása és elérhetősége:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).


VIII. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytat társaságunk.


IX. A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.


X. Egyéb rendelkezések  

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba.
 
A tájékoztatóba nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettük és irányadónak tekintjük a nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:
  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pd
  2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
    https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)
  3. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
  4. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.); http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pd
  5. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

 
Az adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:
A hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteink jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pont.
A hírlevélküldő szolgáltatás jogalapjának meghatározásakor figyelembe vettük a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdését.
Az elektronikus megfigyelő rendszer üzemeltetéséhez kapcsolódó jogalap meghatározásakor figyelembe vettük a személy – és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXIII. törvény 31. §-a, 28. § (1) bekezdés c)-d) pontjait.
A jogos érdeken alapuló adatkezelésünk jogalapja (partnereink kapcsolati adatai esetén): az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pont