Fitymafék műtét

Fitymafék műtét indokolt, a fitymafék rövidsége, berepedése vagy vérzése esetén.


Mikor indokolt a lézeres fitymafék műtét?

A fitymafék a fitymát, vagyis az előbőrt köti össze a makkal a pénisz alsó részén. Rövid fitymafék esetén a fityma nem tud hátracsúszni a makkon, mely több probléma kialakulását is okozhatja.
Az egyik ilyen probléma, hogy merevedéskor fájdalom jelentkezhet, a rövid fitymafék berepedhet, vagy akár el is szakadhat, komoly vérzést okozva ezzel.
Ezen kívül mivel a fitymát nem lehet teljesen hátrahúzni, az alatta lévő váladék megfelelő eltávolítása is gondot okozhat. A higiénia ilyen hiánya gyulladások kialakulásához, vagy baktériumok megtelepedéséhez vezethet.

Rövid fitymafék
                              Rövid fitymafék

Hogyan történik a rövid fitymafék kezelése?

A rövid fitymafék kezelése a korábban leírtak alapján műtéti beavatkozással történik. A műtét körülbelül 1 órát vesz igénybe, mely magába foglalja az előkészületeket, a beavatkozást és a tanácsadást is.
A műtét lényege, hogy az urológus szakorvos, helyi érzéstelenítésben, a rövid fitymaféket átvágja. Ezután a sebszéleket a traumatikus öltésekkel összevarrja. A beavatkozás végén a seb bekötözésre kerül. Majd a pácienst a szükséges információkkal ellátva, megfigyelés után, hazabocsájtjuk.
 

Mik a teendők a fitymafék műtétet követően?

A páciensnek a másnap kötözésre vissza kell jönnie, amikor is az orvos ellenőrzi a seb állapotát.
Az ellenőrzést követően a seb zavartalan gyógyulása érdekében nagyon fontos az otthoni teendők betartása.
A beavatkozás eredményeként száraz sebalap marad vissza, mely a műtétet követő napokban nedvezhet. A sebet az orvos által javasolt módon kell kezelni, illetve sterilen tartani. A pörk vakarása vagy fellazítása tilos, mivel így a sebgyógyulás ideje elhúzódhat.

Amennyiben Ön is tapasztalja fent leírt tünetek valamelyikét, egyeztessen időpontot telefonon vagy online felületünkön keresztül, urológus szakorvosunkhoz!

 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 15:14 (Utolsó frissítés: 2021. 05. 14. 09:57)

Várja önt:
Dr. Keszthelyi Attila PhD.
Dr. Keszthelyi Attila PhD.
Dr. Vargha Judit
Dr. Vargha Judit
Dr. Lőwy Tibor
Dr. Lőwy Tibor
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc