Felnőttkori fitymaszűkület kezelése

A felnőttkori fitymaszűkület egy kellemetlen és kényelmetlen betegség.
A fitymaszűkületre jellemző, hogy az előbőr beszűkül, így nehezebben, esetleg fájdalom kíséretében húzható hátra a makkról. Kezelés nélkül számos probléma forrása lehet.
Az elégtelen tisztálkodás miatt kórokozók telepedhetnek meg a beszűkült fityma alatt, súlyos, akár gennyes gyulladást okozva. Fennáll a húgyutak fertőződésének a veszélye, mely fájdalommal, a vizeletürítés nehezítettségével és akár a vesemedence gyulladásával is járhat.
A beszűkült fityma erőltetett hátrahúzása hegesedéssel járó sérülést is okozhat, mely tovább fokozza a szűkületet, esetleg a makk mögé szorulva akut beavatkozást igényel.

A felnőttkori fitymaszűkület előbb-utóbb komoly akadályt jelenthet a szexuális aktus kivitelezésében is.

Mivel a felnőttkorban jelentkező fitymaszűkület hátterében általában ismétlődő vagy elhúzódó gyulladás áll, ennek okát feltétlenül ki kell deríteni, és célzottan kezelni (fitymaszűkület műtét).

Jelentkezzen be vizsgálatra, kezelésre!

Nézze meg kisfilmünket a felnőttkori fitymaszűkületről!


A felnőttkori fitymaszűkület okai

A hímvessző gyulladásainak gyógyulása gyakran jár a fityma enyhe beszűkülésével. Ha a gyulladás többször ismétlődik, vagy tartósan fennáll, fitymaszűkület alakulhat ki. A felnőttkori fitymaszűkületet okozhatja a hímvessző súlyos, gyakran ismétlődő gombás gyulladása.
Az egyéb fertőzések mellett a fityma beszűkülését okozhatja allergia, irritáció miatt kialakuló gyulladás, nemi szervi szemölcsök és az azok kezelésére alkalmazott eljárások, illetve néhány ritka, a hímvesszőn kialakuló bőrbetegség (lichen sclerosus, balanitis xerotica obliterans, zoon balanitis).
Ezek a betegségek általában kenőcsökkel, tablettákkal jól kezelhetőek, de ha egy bizonyos mértéken túl beszűkül, akkor szükségessé válhat a fityma műtéti eltávolítása (körülmetélés).

Jelentkezzen be vizsgálatra, kezelésre!

 

A felnőttkori fitymaszűkület kezelése

Amennyiben a felnőttkori fitymaszűkület már véglegessé vált, urológusaink Dr. Lőwy Tibor, Dr. Szabó Ferenc vagy Dr. Keszthelyi Attila elvégzi a beszűkült fityma eltávolítását.
A körülmetélést követően a makkot nyugalmi állapotban sem borítja be az előbőr. A fitymaszűkület műtéti beavatkozását helyi érzéstelenítésben végezzük.

Amennyiben az Ön számára is problémát okoz a fitymaszűkület, forduljon bizalommal a Belvárosi Orvosi Centrum bőr-nemigyógyász szakembereihez (Dr. Várkonyi Viktória, Dr. Tisza Tímea, Dr. Szandányi Réka, Dr. Tóth Béla, Dr. Ottó Iringó Ágnes, Dr. Takácsy Teréz, Dr. Tóth Orsolya), akik kivizsgálják az okokat, és hatékony kezelést nyújtanak.

 

 

 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 15:13 (Utolsó frissítés: 2021. 03. 23. 17:15)

Kapcsolódó tartalmak
Herebetegségek
Herebetegségek
Körülmetélés menete
Körülmetélés menete
Fitymafék műtét
Fitymafék műtét
Várja önt:
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Gál Brigitta
Dr. Gál Brigitta
Dr. Keszthelyi Attila
Dr. Keszthelyi Attila
Dr. Lőwy Tibor
Dr. Lőwy Tibor
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Tóth Béla
Dr. Tóth Béla
Dr. Tisza Tímea
Dr. Tisza Tímea
Dr. Várkonyi Viktória
Dr. Várkonyi Viktória
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka