Cikluskövetési tanácsadás - természetes családtervezés

A cikluskövetés egy orvosok által kidolgozott módszer, amely komoly tudományos háttérrel és több évtizedes múlttal rendelkezik. A módszer használatával a ciklusunk termékeny és terméketlen napjai is megállapíthatóak. 

Milyen esetekben segít a cikluskövetés (természetes családtervezés)?

  • Ha egy házaspár gyermeket szeretne, a cikluskövetés segítségével (egészséges termékenység esetén) 6 hónapon belül lehet a fogantatásra számítani. 
 
  • Ha a várandósság elkerülésére használjuk, a cikluskövetés módszere a fogamzásgátló tablettáéhoz hasonló
megbízhatóságot mutat (98%-os), viszont hormonális beavatkozás nélkül, természetes és organikus módon.
 
  • A cikluskövetés emellett lehetőséget nyújt számos hormonális eltérés felismerésére, melyek a teherbe esést akadályozhatják, és melyek helyrehozása révén lehetőség nyílik a természetes úton való fogamzásra.
 

A cikluskövetés FEMM illetve NeoFertility módszerét a Belvárosi Orvosi Centrumban
szakképzett ciklustanácsadónk segítségével sajátíthatod el!

Minden, amit a természetes családtervezésről, a termékenység elősegítéséről és annak módszereiről tudni kell.
2022. 03. 10. 09:49 (Utolsó frissítés: 2022. 07. 19. 12:23)
Centrumunk szülész, nőgyógyász klinikai orvosa, DR. KESZTHELYI MÁRTONTÓL mindent megtudhatnak a természetes családtervezésről, a termékenység elősegítéséről és annak módszereiről. Mennyire hatékony a természetes családtervezés? Milyen módszerekkel alkalmazható? Hogyan fokozható a hatékonysága? Milyen esetekben segít a cikluskövetés? 
  

A meddőség mellékhatás mentes, természetes módszerekkel való kezelésére többféle irányzat is létezik:

Ezek közül a legismertebb a NaPro Technológia (Natural Procreative Technology), ami természetes fogamzási technológiát jelent. 
Ez a módszer, melyet az omahai VI. Pál Intézetben alkottak meg, a hangsúlyt a helyes diagnosztikára és hatékony gyógyításra helyezi. 
 
Az ehhez sok tekintetben hasonló NeoFertility módszer szerint, melynek központja az írországi Dublinban van, a természetes fogantatáshoz azáltal juthatunk el a legsikeresebben, ha feltárjuk és kezeljük azokat az alapvető okokat, amelyek megakadályozzák a teherbeesést.
 
FEMM Health módszer nevében a FEMM szó a Fertility Education & Medical Management angol elnevezés rövidítéséből származik és egy olyan egészségnevelési és egészségügyi program, mely egyszerre foglalkozik a nők tájékoztatásával és az orvosok továbbképzésével. Ennek során a nők megtanulják megérteni testük működését, hogy felismerjék egészségük hormonális jeleit (ez a Fertility Education, magyarul termékenységi oktatás), az orvosok számára nyújtott képzés pedig lehetővé teszi, hogy a legújabb kutatások és orvosi protokollok alapján tervezzék meg a szükséges vizsgálatokat és kezeléseket azoknak a nőknek, illetve pároknak, akiknek erre szükségük van (Medical Management).

 

NaProTechnológia, a FEMM Health, a NeoFertility olyan orvosi irányzatokat képviselnek, melyek a kivizsgálás és a gyógyítás során a nők által vezetett táblázatokra is támaszkodnak.

Cikluslap
 
A páciensek a táblázatokat a cikluskövetés módszertana alapján készítik el hónapról-hónapra. A táblázat adatai alapján nemcsak a teherbe esési probléma lehetséges okaira, hanem többféle nőgyógyászati vagy endokrinológiai zavarra is tud következtetni az e módszerekben járatos szakorvos.

Jelentkezzen be most cikluskövetési tanácsadásra online vagy telefonon!

Időpontfoglalás:

email: info@boc.hu

telefon: 06 30 870 7427, 06 30 372 6832


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2021. 12. 06. 12:58 (Utolsó frissítés: 2022. 03. 25. 15:48)

Kapcsolódó tartalmak
Termékenységet segítő étrend
Termékenységet segítő étrend
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat - HyCoSy
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat - HyCoSy
Várja önt:
Dulácska Csilla PhD.
Dulácska Csilla PhD.