Fogamzásgátlás


A fogamzásgátlás a legtöbb fogamzó képes nő számára komoly fejtörést okoz.

Ahhoz, hogy megtalálhassa az Ön számára legbiztonságosabb és legkényelmesebb fogamzásgátlási módszert, kérjen konzultációs időpontot nőgyógyász szakorvosainktól.

A Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyászai a pácienssel egyeztetve, közösen választják ki a testreszabott (életkor, családi állapot, egyéni igények stb.) fogamzásgátlási módszert.

A nők életének leghosszabb szakaszát öleli fel a termékeny időszak, ezért nagyon fontos, hogy olyan módon tudjanak védekezni a nem kívánt terhesség ellen, ami nemcsak biztonságérzetet nyújt számukra, de ezáltal az önfeledt szexuális élmény lehetőségét is megadja.

A rosszul megválasztott fogamzásgátlási módszer csökkentheti a szexuális örömöt!

Serdülőkorban egy esetleges terhesség, ill. terhesség-megszakítás jelentősen nagyobb kockázatokkal jár, mint felnőtt korban. A megfelelő fogamzásgátlási módszer kiválasztása ebben a korcsoportban kiemelt jelentőséggel bír.


fogamzásgátlás  fogamzásgátlás - spirál  fogamzásgátló


Milyen fogamzásgátlási módszerek közül választhat?

A nők fogamzásgátlási igényei nemcsak egymástól különböznek, de ugyanannak a nőnek az egyes életkorokban, ill. élethelyzetekben is eltérő lehet a kívánalma a védekezéssel kapcsolatban.

Ezért van különös jelentősége annak, hogy a számos módszer közül a nőgyógyásszal egyeztetve tudja kiválasztani az Önnek megfelelő fogamzásgátlási módot.

Gumi óvszer:

Az egyetlen olyan védekezési mód, amely véd a szexuális úton terjedő fertőző betegségek (STD) ellen is. Feltétlenül ajánljuk azoknak, akik nem tartós párkapcsolatban élnek.

Helyi fogamzásgátlók:

Ezek olyan készítmények, amelyek spermaölő hatású anyagot tartalmaznak. Különböző formákban forgalmazzák őket: hüvelytabletta, hüvelykúp, hüvelykrém, lágy hüvelykapszula. Ezeket közvetlenül (kb. 10 perccel) az aktus előtt kell felhelyezni, annak ellenére, hogy több órára is védettséget biztosítanak, ismételt közösülés előtt, újabb adagot kell felhelyezni.

Hüvelygyűrű:

Ez egy olyan rugalmas, puha gyűrű, amely a hüvelyben bocsát ki hormonokat, gátolva ezzel a peteérést, amivel megakadályozza a teherbeesést. A menstruáció első napján kell felhelyezni, és három hét múlva kell levenni. Hét nap után egy új gyűrűt kell feltenni.

Spirál vagy hurok:

Ez egy méhen belüli fogamzásgátló eszköz, amelyet csak nőgyógyász helyezhet fel, ill. vehet le. A felhelyezés után évekig bent maradhat, de időnként cserélni kell. A spirál műanyagból készül, erre kerülhet fém, vagy hormon hatóanyag.

Fogamzásgátló tabletta:

Ezek olyan vényköteles, hormontartalmú tabletták, amelyek megakadályozzák a teherbeesést. Mivel nagyon sokféle fogamzásgátló tabletta van a piacon, célszerű nőgyógyásszal megbeszélni, hogy melyiket válassza ezek közül.

Hogy önfeledt és biztonságos lehessen a szexuális élete, azt javasoljuk, hogy keresse fel nőgyógyászaink egyikét, és beszéljék meg, hogy melyik lenne az Önnek leginkább megfelelő fogamzásgátlási módszer.

Nőgyógyász szakorvosaink készséggel állnak a rendelkezésére a fogamzásgátlással kapcsolatos kérdései megválaszolásában.
Jelentkezzen be konzultációra online vagy telefonon!

Időpontfoglalás:

email: info@boc.hu

telefon: 06 30 870 7427, 06 30 372 6832


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 14:35 (Utolsó frissítés: 2024. 04. 24. 16:16)

Kapcsolódó tartalmak
Fogamzás és hormonháztartás
Fogamzás és hormonháztartás
Cikluskövetési tanácsadás - természetes családtervezés
Cikluskövetési tanácsadás - természetes családtervezés
Sürgősségi fogamzásgátlás - esemény utáni tabletta felírás online
Sürgősségi fogamzásgátlás - esemény utáni tabletta felírás online
Várja önt:
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Kiss György
Dr. Kiss György
Dr. Sipos Attila
Dr. Sipos Attila
Dr. Oláh Rebeka
Dr. Oláh Rebeka
Dr. Pácsa Szilvia
Dr. Pácsa Szilvia