Pszichiátria

Pszichiáter magánrendelés Budapesten a Belvárosi Orvosi Centrumban.

Szakrendelésünkön a pszichiátria közel teljes spektrumát lefedően jelentkezhet be bármely panasz, tünet gyanúja esetén.
A pszichiáter szakorvos az ember szervi és lelki működését összefüggésében vizsgálja, szükség esetén gyógyszeres kezelést is javasol.
A pszichiátria az orvostudomány lelki betegségekkel foglalkozó ága.
 

Pszichiátriai tünetek

Az enyhe problémáktól az életminőséget rontó, a mindennapokat megkeserítő tünetekig igen sokszínűek lehetnek. Sokszor nehéz megítélni mennyire súlyos az adott állapot, hiszen a személyes megítélésük, megélésük is különböző és sokszor nehezen meghatározható. A pszichiáternek rendelkezésére állnak olyan módszerek, melyek mérhetővé teszik ezeket a szubjektív tüneteket.

A leggyakoribb általános pszichiátriai tünetek, melyekre érdemes odafigyelni, ha huzamosabb ideig fennállnak, vagy rendszeresen visszatérnek:

  • általános rossz közérzet

  • teljesítőképesség csökkenése

  • fáradékonyság

  • hangulatzavar

  • romló koncentrációs képesség

  • ingadozó, nehezen oldható feszültség

  • visszatérő fájdalmak pl. fejfájás

Minden esetben javasoljuk a pszichiátriai kivizsgálást, mert az okok feltárásával általában megoldható, de mindenképp javítható az állapot. A szervezet annál gyorsabban reagál a terápiára, minél korábban megkezdődik a kezelés.

A pszichiátriai magánrendelésünkre előre megbeszélt időpontban kerül sor. Probléma esetén jelentkezzen az alábbi elérhetőségeinken!

Ha Ön is a fenti problémáktól szenved, egyeztessen időpontot pszichiáter szakorvosi konzultációra!

Jelentkezzen be most pszichiátriai konzultációra online vagy telefonon!

Időpontfoglalás:

email: info@boc.hu

telefon: 06 30 870 7427, 06 30 372 6832

A pszichiátriai szakrendelésünk árai itt érhetőek el.

Szorongásos kórképek
2016. 09. 05. 14:46 (Utolsó frissítés: 2021. 10. 11. 12:33)

A szorongásos kórképek közös jellemzője az indokolatlan, eltúlzott mértékű szorongás, mely korlátozza a szabad cselekvést, ezáltal az élettér beszűküléséhez vezet. A leírt kórképekre is jellemző, hogy maguktól nem múlnak el, de szerencsére van megoldás.  A páciens és a pszichiáter között kialakuló, bizalomra épülő közös munka a gyógyulás alapvető feltétele.

Depresszió kezelése
2016. 09. 05. 14:46 (Utolsó frissítés: 2021. 10. 11. 12:28)

Sokkal több embert érint ez az állapot, mint elsőre gondolnánk. Egyes felmérések szerint minden 5. ember legalább egyszer az életében átél depressziós epizódot. A kezeletlen állapot az emberi kapcsolatok megromlásához vagy a munkahely elvesztéséhez is vezethet, így  erősítve az önvádat, ezzel pedig a depressziót. Az ördögi körből érdemes tehát minél hamarabb kilépni, a teljes értékű élet megőrzése érdekében.

Pszichés tünetek kezelése
2016. 09. 05. 14:46 (Utolsó frissítés: 2021. 10. 11. 12:22)

A krónikus betegségek gyakori velejárói a pszichés problémák, melyek tovább súlyosbítják a testi tüneteket. A rossz közérzet, a fájdalmak, de maga a betegség tudata is nagy terhet ró a pszichére. Nem szabad  a reménytelenség érzetébe beletörődni, hiszen minden állapot javítható.

Skizofrénia kezelése
2017. 03. 20. 13:14 (Utolsó frissítés: 2021. 10. 11. 12:18)
A skizofrénia egy nagy kihívást jelentő betegség, ami sokszor megnehezíti a különbségtételt valóság és kitaláció között, a tisztán gondolkodást, az érzelmek kezelését, a társas kapcsolatokat, és a normális működést a mindennapokban.
Pánikbetegség kezelése
2020. 01. 27. 14:08 (Utolsó frissítés: 2021. 10. 11. 12:11)
A pánikbetegség a szorongásos pszichés zavarok közé tartozik, jellemzője a hirtelen fellépő, rohamokban jelentkező szorongás, kínzó félelem. Pánikbetegségről akkor beszélhetünk, ha a pánikrohamnak nevezett epizódok ismétlődnek, havonta több alkalommal is előfordulnak, illetve a beteg szorong a rohamok újbóli megjelenése miatt.