Étrend és életmód tanácsadás

A megfelelő életmóddal betegségek előzhetők meg vagy kezelhetők. Az egészséges felé tett első lépés a gondosan megválogatott ételek fogyasztása. Forduljon hozzánk tanácsokért, segítünk az életmódváltásban.
Túlsúly problémák kezelése

Az elhízás az egyik leggyakoribb probléma minden korosztályban, szinte népbetegséggé nőtte ki magát. Köztudottan nem csupán esztétikai problémát okoz, de előszobája számos megbetegedésnek: cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés - csak hogy a legismertebbeket említsük. Étrend és életmód tanácsadásunkon kiváló szakember segít a diéta kialakításában.
 

Táplálékallergiák

A táplálékallergiák dietetika legfontosabb szakterülete, hiszen a betegségek kialakulásának oka a táplálkozásban rejlik. Centrumunkban elérhető étrend és életmód tanácsadásunkon a pontos diagnosztizálást követően személyre szabott tökéletes diétás tervet dolgozunk ki Önnek.

Táplálékintolerancia kezelése

A dietetika kiemelten fontos szakterülete, hiszen a táplálékintolerancia tünetetenek megszüntetése a megfelelő táplálkozással érhető el. Leggyakrabban laktózintolerancia és lisztérzékenység formájában jelentkezik.

Csontritkulás kezelése

A hosszú ideig tünetmentes, gyakran néma járványként is emlegetett betegség, a csontritkulás hátterében sok esetben a nem megfelelő táplálkozás áll. Jellemzője, hogy a csont szilárdsága csökken, gyakoribbá válnak a csonttörések, melyek azután lassan gyógyulnak. Centrumunkban a megelőzésre és a kezelésre is kínálunk megoldást.

Várandós étrend összeállítása

Az egészséges táplálkozást legalább a baba tervezését több hónappal megelőzően el kell kezdeni. Ezzel ugyanis születési rendellenességeket előzhetünk meg. Centrumunkban pácienseink bizalommal fordulhatnak szakszerű és modern étrend és életmód tanácsadásért.

Fogantatást elősegítő étrendek

A tudományos vizsgálatok megerősítik, hogy a sejtszintű működésekre is hatást gyakorol a napi étkezéseink mennyisége, minősége, ritmusa. A dietetikus feladata olyan, mint egy tolmácsé, ezt lefordítani reggelire, ebédre, vacsorára. Szakemberünk étrend és életmódtanácsadás keretein belül a fogantatást segítő étrend iránt érdeklődők számára is segítséget nyújt.