Akné, pattanás kezelése

 Az akne kezelése, vagy pattanás kezelése szakértelmet igényel. Ezt a gyakori bőrbetegséget a faggyúval eltömődött pórus gyulladása okozza. Főként az arcon, a nyakon, a mellkason, a háton és a vállakon alakul ki. Elsősorban a serdülőkorúakat érinti, de előfordulhat felnőtt korban is.

Ne kezdje el önállóan a kezelést, bízza inkább szakemberre, aki hegek nélkül tudja eltüntetni a pattanásokat!

Kattintson ide és nézze meg kisfilmünket!


Miért forduljunk orvoshoz, ha pattanásos a bőrünk?

Ugyan vannak olyan esetek mikor az akne mögött nem húzódik komoly probléma, azonban sokszor súlyos betegségre hívhatja fel a figyelmet, többek között ilyen a PCOS is.
A PCOS, vagyis policisztás ovárium szindróma manapság számos nő életét keseríti meg, és, ha nem ismerik fel időben, vagy nem kezelik megfelelően, a PCOS daganatok kialakulásához, meddőséghez, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet.
 

Mikor forduljon orvoshoz a pattanás kezelése során?

Ha gyulladt pattanást vagy pattanásokat észlel a bőrén, ne kezdje el önállóan kezelni, mert ez sokszor hegesedéshez vezet és nem hatékony. Rendelésünkön gyakran tapasztaljuk, hogy pácienseink már számtalan kozmetikum eredménytelen kipróbálása után fordulnak hozzánk.
Bízza inkább szakorvosra az akne kezelését, aki a probléma típusától és súlyosságától függően állapítja meg a személyre szabott terápiát.

Jelentkezzen be szakrendelésünkre, ahol szakorvosaink többféle kezelési lehetőség közül választják ki az Ön számára legmegfelelőbbet.


Kamaszkori akne kezelése

A hormonális változások miatt valóban a tinédzserek a legérintettebbek a gyulladt pattanásokkal kapcsolatban. Az aknék megjelenése a kamaszoknál nemcsak a bőrükön hagyhat mély nyomokat, hanem a lelkükben is. Ezért különösen fontos, hogy minél hamarabb megkezdődjön a számukra megfelelő kezelés.


Hogyan zajlik a pattanás és akne kezelése?

Az első találkozás alkalmával az orvos megállapítja, hogy milyen típusú és súlyosságú az akne. Kivizsgálja a háttérben lévő okokat, pl. PCOS, hormonháztartás egyéb zavarai, táplálkozás és életmód

  • gyógyszeres kezelés
  • gyógyszer tartalmú, vényköteles krémek, oldatok
  • frakcionál lézerkezelés
  • dietetikus tanácsadás


A pattanások utáni hegek eltüntetése

Sajnos főként a helytelen kezelés következményeként, az aknék maradandó hegeket hagyhatnak. Különösen az arcon okozhatnak esztétikai problémát, esetleg gátlásokat okozva. Szakrendelésünkön az alapos bőrgyógyászati vizsgálatot követően, frakcionált lézerterápia segítségével kezeljük a hegeket.

A frakcionált lézerterápiát most akciós áron veheti igénybe!

 

Dr. Tisza Tímea válaszol: Serdülőkori bőrbetegségek: Ezért lehet veszélyes az akneVárja önt:
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka
Dr. Boér Nóra
Dr. Boér Nóra
Dr. Képíró László
Dr. Képíró László
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Sárdy Nóra
Dr. Sárdy Nóra
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Ottó Iringó Ágnes