Fül orr gégészet

Fül-orr-gégészeti, fej-nyak sebészeti  rendelésünkön  a fül, orr, szájüreg, garat, gége, mandulák és a nyaki terület betegségeinek kivizsgálását és kezelését biztosítjuk.

Fül-orr-gégész, fej-nyak sebész szakorvosunk az alábbi problémák megoldásában van pácienseink segítségére:

 
 • Idegen test eltávolítása hallójáratból, orrjáratból, torokból

 • Fülfájdalom kivizsgálása és kezelése

 • Hallójárat gyulladás ellátása 

 • Hallójárat tisztítása  

 • Krónikus és hirtelen kialakult füldugulás érzés okának tisztázása  

 • Gennyes és szerózus középfülgyulladások kezelése

 • Gégészeti góckutatás

 • Váladék levétel fülből, orrból, szájüregből tenyésztéshez  

 • Orrvérzés ellátása   

 • Náthás állapot, orrlégzési panaszok vizsgálata

 • Arcüreggyulladás, orrmelléküreg-gyulladás kezelése

 • Endoscopos orrjárat, orrgarat vizsgálat: -orrdugulás-orrfolyás-szaglászavar

 • Torok-nyelési fájdalom kivizsgálása

 • Mandulagyulladás, garatgyulladás, gégegyulladás, rekedtség ellátása

 • Köhögés gégészeti okának tisztázása

 • Szédülés fül-orr-gégészeti okának tisztázása

 • Fejfájás, arcfájdalom fül-orr-gégészeti okának keresése

 • Fül-orr-gégészeti rákszűrés

 • Nyaki nyirokcsomók, pajzsmirigy  fájdalma, megnagyobbodása kivizsgálása  

Fül orr gégészet kérdéseivel, panaszaival forduljon bizalommal szakorvosainkhoz, akik szakszerű segítséget nyújtanak Önnek.

Arcüreggyulladás kezelése
2016. 09. 05. 12:34 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:25)

Az arcüreggyulladás kialakulásának hátterében állhat vírusos vagy bakteriális felülfertőződés, de akár egy rossz fog is okozhatja azt. Az orrnyálkahártya duzzanata miatt az arcüregben termelődő folyadék nem tud megfelelően kiürülni, aminek következménye a gyulladás. Bakteriális fertőzés esetén antibiotikummal hatékonyan gyógyítható a betegség, míg ha egy rossz fog okozza a gyulladást, a kezelés megoszlik a fogászat és a gégészet között.

Gócvizsgálat
2016. 11. 08. 13:42 (Utolsó frissítés: 2018. 11. 03. 16:00)
Szakorvosi szempontból a legjellemzőbb a krónikus mandulagyulladás, a középfülgyulladás és az arcüreggyulladás. A gócok a szervezetben található kóros, gyulladásos elváltozások. A gócokból bizonyos időközönként avirulens kórokozók juthatnak a véráramba, melyek a szervezet más pontjain is gyulladást okozhatnak. A gyulladásos elváltozások különböző tüneteket okozhatnak a páciensek számára mint pl.: bőrelváltozások, ekcéma, krónikus hajhullás stb.
Horkolás kezelése
2019. 05. 15. 13:39 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:27)
A férfiak 45%-a, a nők 30%-a rendszeresen horkol. Ez tűnhet ugyan csak egy idegesítő hangjelenségnek, de súlyos egészségi problémához, betegséghez vezethet.
A Centrumunkban elérhető NightLase kezeléssel azonban szinte teljesen fájdalommentesen tudjuk kezelni a horkolást, és megszüntetjük az abból adódó kellemetlenségeket.
Komplex szájüregi rákszűrés
2016. 10. 28. 21:00 (Utolsó frissítés: 2020. 10. 27. 14:26)
Hazánk az európai átlagot tekintve az első helyek egyikén szerepel a szájüregi rákok számát tekintve. A rendszeres dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint ezek együttes jelenléte áll a legtöbb szájüregi daganatos megbetegedés kialakulása mögött.
Azonban nem elhanyagolható az orális HPV fertőzés által okozott fej-nyaki lamphámrákok száma sem. Fül-orr-gégészeti szakrendelésen történő szájüregi rákszűréssel valamint HPV vizsgálattal időben felismerhetőek a kórós elváltozások.
Középfülgyulladás kezelése
2016. 09. 05. 12:33 (Utolsó frissítés: 2020. 11. 24. 15:34)

Középfülgyulladás legtöbbször vírusos nátha szövődményeként vagy bakteriális fertőzés következtében alakul ki. Jelentkezhet gyermekkorban és felnőttkorban egyaránt, súlyossága eltérő. A fertőző megbetegedéseken kívül gyulladás kialakulását okozhatja az orrüregben vagy garatban végzett műtét vagy a fül sérülése is.  Szakképzett orvosaink hatékonyan gyógyítanak bármilyen ok áll a háttérben.

Orrvérzés
2016. 09. 05. 12:33 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:26)
Az orrvérzést kiváltó okok lehetnek orrpiszkálás, orrsérülés, arcüreggyulladás, allergia, vagy akár a túl száraz levegő. Sőt, a felső szakaszban történő orrvérzést kiválthatja a magas vérnyomás is. Gyakori tévhit az orrvérzéssel kapcsolatban, hogy ilyenkor a fejet hátra kell hajtani, mivel így a vér lecsoroghat a nyelőcsőbe, vagy akár a légcsőbe is. Ezért ennek éppen az ellenkezőjét kell tenni, azaz a fejet előre kell hajtani. Erősebb, vagy gyakran jelentkező orrvérzéssel mindenképpen érdemes felkeresni szakrendelésünket.
Szénanátha kezelése
2016. 10. 28. 20:58 (Utolsó frissítés: 2020. 07. 06. 13:58)
A szénanátha az egyik leggyakoribb allergiás megbetegedés. Jellegzetes tünetei közé tartozik pl. a tüsszögés, orrfolyás, orr- és szemviszketés. Mint általában az allergiás megbetegedésekre való hajlam, ez is öröklődik. Ha az egyik szülő allergiás, kb. 30% az esély arra, hogy a gyermekénél is meg fog jelenni az allergiás megbetegedés. Napjainkban leginkább az életmódot tartják felelősnek az allergiás tünetek megjelenéséért.
A hallójárat gyulladás okai, tünetei és kezelése
2021. 10. 06. 11:11 (Utolsó frissítés: 2021. 11. 12. 16:37)
A hallójárat-gyulladás nagyon gyakori fül-orr-gégészeti probléma. A külső hallójárat viszonylag szűk és mély, a középfültől a dobhártya határolja el. A külső hallójárat védelmében a fülzsír játszik fontos szerepet. A szakszerűtlen tisztítás, illetve a tartós nedvesség hatására fülzsír hiány alakulhat ki, ennek következtében a védelem károsodik, és baktériumok, illetve gombák kerülhetnek a fülbe, melyek külső hallójárati lágyrész-fertőzést okozhatnak. A hallójárat-gyulladás legalább annyira gyakori, mint a középfülgyulladás