Gócvizsgálat

A gócvizsgálat fontos az egészségmegőrzés szempontjából! Gócról akkor beszélhetünk, ha a szervezetben helyileg, kóros, gyulladásos elváltozás található.Gócvizsgálat
A gócokból avirulens kórokozók juthatnak a véráramba, melyek a szervezet egyéb pontjain is gyulladást, fertőzést okozhatnak.

Gócvizsgálat a megelőzés érdekében


Fül-orr-gégészeti szempontból a legjellemzőbb a krónikus mandulagyulladás, a középfülgyulladás és az arcüreggyulladás. Az ártalmatlan kórokozók bizonyos időközönként aktiválódhatnak, így a szervek begyulladnak és a távolabbi szervekben is megbetegedéseket okozhatnak.
A gyulladásos elváltozás különböző tüneteket okozhat a pácienseknek, mint pl. bőrelváltozások, szemproblémák, vagy akár ízületi panaszok, ideggyógyászati betegségek.
Bőrgyógyászati elváltozások között a gócok okozhatnak dermatitist, ekcémát és krónikus urticariát, de a krónikus hajhullás hátterében is állhat gyulladásos elváltozás.
 

Hogyan ismerhető fel?

Ha a pácinesnek állandó panasza van, pl. krónikus mandulagyulladás, általában nem fáj gyakrabban a torka, de ha begyullad, a góc által okozott másodlagos betegség is rosszabbodhat.
Ilyen esetekben felvetődik a kettő közötti összefüggés, így a kezelő orvos elküldi a pácienst a megfelelő specialistához, attól függően, hogy milyen góckérdés merül fel.

Kérjen időpontot fül-orr-gégészeti gócvizsgálatra telefonon, vagy online felületünkön keresztül!
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 11. 08. 13:42 (Utolsó frissítés: 2018. 11. 03. 16:00)

Várja önt:
Dr. Szalóki Tibor
Dr. Szalóki Tibor