Ultrahang

Az ultrahang vizsgálat korszerű és fájdalommentes diagnosztikai eljárás. Ultrahang kezeléseinkenk készülékeink alkalmasak a különböző testtájak illetve az érrendszer vizsgálatára, így többféle Ultrahang vizsgálatot is végzünk.
Az ultrahangos vizsgálatokról
Gyakori kérdések és válaszok az ultrahang vizsgálatokkal kapcsolatban. 
Hasi ultrahang, kismedencei ultrahang

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat ma már alapvető diagnosztikai eljárásnak számít. Ehhez hozzájárul, hogy részletes áttekintést ad a hasi és kismedencei szervekről, miközben teljesen veszélytelen és fájdalommentes.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

A pajzsmirigy mérete, szerkezete, különböző gócos és diffúz elváltozásai ultrahanggal jól vizsgálhatók.

Lágyrészek és nyirokcsomók ultrahang vizsgálata

Ultrahanggal bármely testtájékon vizsgálhatóak a bőr alatti lágyrészek és a nyirokcsomók.

Here ultrahang vizsgálat

A here ultrahang vizsgálata nagy felbontású, részletes képet adó műszerrel történik. A vizsgálat a mellékherére és az ondózsinórra is kiterjed.

Penis ultrahang vizsgálat

A penis ultrahang vizsgálat során a hímvessző szerkezete, a makk, bizonyos mértékig a bőr alatti külső rétegek, valamint a nagyobb verőerek és vénák ítélhetőek meg. Felületes, lapos, csak a bőrt érintő folyamatok a jelenlegi ultrahang technikával általában nem vizsgálhatóak.

Carotis Doppler ultrahang

Az agyat ellátó nyaki artériák (arteria carotisok és vertebralisok), valamint a kulcscsont alatti verőér (arteria subclavia) fali elváltozásai, tágassága és áramlása ítélhető meg a vizsgálattal.

Végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata

A végtagok vénáiban a duplex ultrahang vizsgálat az áramlási viszonyok, elzáródások (trombózis) megállapítására, trombózis kezelése utáni követésre alkalmas.

Penis color Doppler vizsgálat

A merevedési zavarokban szenvedő betegek esetében a hímvessző color Doppler vizsgálatának célja, hogy információt nyerjünk a hímvessző érellátásáról, keringési viszonyairól és ezzel a merevedési zavarban szenvedő beteg problémáján nagyobb sikerrel segíthessünk.