Túlsúly problémák kezelése

Túlsúly problémák kezeléseAz elhízás az egyik leggyakoribb probléma minden korosztályban,  ami szinte népbetegséggé nőtte ki magát.  A túlsúly köztudottan nem csupán esztétikai problémát okoz, de előszobája számos megbetegedésnek: cukorbetegség, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, érelmeszesedés - csak hogy a legismertebbeket említsük.

Sokan ott hibáznak, hogy a feleslegtől a lehető legrövidebb időn belül szeretnének megszabadulni, tulajdonképpen mindegy is, milyen áron. Ekkor jönnek be a képbe azok a „divatdiéták”, amik hihetetlen fogyásokról számolnak be, gyors eredménnyel kecsegtetve minket. Azonban ezek sokszor hiányában vannak szakmai alapoknak, de jól csengő idegen kifejezésekkel kitűnően meg tudják téveszteni a laikusokat.
Több probléma is van a „fogyókúrákkal”: egyrészt nem tartós eredményt hoznak, hanem gyors, drasztikus fogyást, mely után a kilók közel olyan gyorsan vissza is szaladnak, mint ahogy elhagytuk őket. Másrészt pedig az egyoldalú, vagy nem szakszerűen megválasztott ételek miatt sokszor alakulnak ki a szervezetben különböző hiánybetegségek. Ezek az interneten, vagy szájhagyomány útján terjedő diéták figyelmen kívül hagyják azt a tényt is, hogy az elhízás hátterében egyéb, kezelésre szoruló betegség is meghúzódhat (pl.: hormonális problémák).

Számomra a cél nem csupán a páciens ideális testsúlyának elérése, hanem annak megtartása is hosszú távon, mely egyben életmód-váltással jár. 
Ha Ön is túlsúly problémákkal küzd, egyeztessen időpontot szakemberünkhöz!

Jazzy rádió: Papp Rita -


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 12:30 (Utolsó frissítés: 2021. 01. 15. 10:24)