Fogantatást elősegítő étrendek

Fogantatást elősegítő étrendekFogantatást segítő étrend betartásával elősegíthetjük a gyermekvállalás pozitív kimenetelét.

Minden életszakaszunkban, minden állapotban, változásban, szerepe van a táplálkozásnak, a táplálkozási szokásainknak.

És nincs olyan életérzés, amely annyira fontos lenne, minthogy két ember összetartozását, egy várva várt gyermek megszületése tovább erősítse.
A tudományos vizsgálatok megerősítik, hogy a sejtszintű működésekre is hatást gyakorol a napi étkezéseink mennyisége, minősége, ritmusa.

A szakember, a dietetikus feladata olyan, mint egy tolmácsé, ezt lefordítani reggelire, ebédre, vacsorára. Éppen annak a párnak, és csak is nekik, akik a diagnózis és a laboreredmények alapján vállalják a gasztrokalandot: az étkezési szokásaik megismerésén alapuló tudatos változtatásokat.

Tápanyag összetevők? Hányszor is olvastak már így kezdődő cikkeket, általános összefoglalókat.

Csakhogy az állati és növényi fehérjéknek, az állati és növény zsiradékoknak, az egyszerű, és összetett szénhidrátoknak a javasolt napi mennyisége, összetétele változik a különböző élethelyzetekben, vagy éppen a már nagyon is várt terhességre való felkészülésben.

A felsorolt makró tápanyagok, és az ugyanúgy nélkülözhetetlen mikro tápanyagok; a vitaminok és ásványianyagok közül kiemelt szerepet kapnak azok az összetevők, amelyek pozitívan befolyásolják a gyermekáldást.

Mind a férfi, és mind a nő számára nélkülözhetetlen folsav azokban a táplálékokban fordul elő amelyeknek, egyébként is fontos szerep jut: zöldségfélék, gabonafélék, babfélék.

Az étrend kialakításának kezdete a táplálkozási anamnézis felvétele, amely alapján összeállíthatok a javaslatok a táplálékforrások és a napi ritmushoz alkalmazkodó ételek. Ezek alternatívák, amelyek követhetők a gyakorlatban.

A különböző ét-trendek kipróbálása, valójában csak bizonyíték lehet a betarthatatlanságukra, a növekvő bizonytalanságra, vagy akár ösztönző is lehet a helyes út megtalálására.

A kiegyensúlyozott, az élethelyzetnek megfelelő helyes táplálkozás megismerése, és megtanulása a kitűzött cél eléréséhez vezet.

Ennek a tanulási folyamatnak elengedhetetlen feltétele a kontroll. A dietetikussal való együttműködés alkalmas az óhatatlan hibák elkerülésére, az újabb ismeretek bővítésére, a nem csak hangoztatott, de meg is valósított életmódváltásra.
 

Fogantatást elősegítő étrendért forduljon tanácsért szakképzett tanácsadónkhoz, Papp Rita dietetikushoz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 12:31 (Utolsó frissítés: 2019. 12. 16. 13:41)

Várja önt:
Papp Rita
Papp Rita