Dr. Mikes Csaba

Sebész, proktológus szakorvos

"A türelem, a nyugodt környezet és együttérzés elengedhetetlen feltétele a beteg bizalmának megnyeréséhez. A végbélnyílás körüli betegségek, problémák diagnosztikája és kezelése pedig alapos szakmai felkészültséget és a társszakmákkal való együttműködést kíván.
Rendelésemet azok számára ajánlom, akik a gyors, pontos diagnózis felállítását, a fájdalommentes vizsgálatot, kezelést és a kellő orvosi felvilágosítást is fontosnak tartják."


Szakterületek
 • Végbéltájéki panaszok (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél- és vastagbéldaganatok) kezelése
 • Végbélrák szűrés
 • Bőrsebészet: Bőrkinövések eltávolítása, anyajegy kimetszés
 • Seprűvénák injekciós kezelése

Pácienseink véleménye

“Mikes doktor urat egy igen összetett, több szakterületet érintő problémával kerestem fel a minap. Jártam már néhány proktológusnál, de azt kell hogy mondjam: ő egy másik univerzumot képvisel, a lehető legpozitívabb értelemben! Kicsit sem volt kellemetlen vagy kínos a vizsgálat, és elképesztő alapossággal, odafigyeléssel, empátiával történt. Lehetőségem volt mindent elmondani es megkérdezni, a kapcsolódó eddigi leleteimet olyan odafigyeléssel olvasta végig, mint eddig még senki. Rengeteget foglalkozott velem. Nem letudni szerette volna a vizsgálatot, hanem valóban segíteni a gyógyulás fele vezeto úton. Nemcsak a proktológiai vonatkozások iránt volt figyelemmel, hanem komplexitásában tekintett a problémára, a megoldásra összpontosítva. Részletes megbeszélést követően, a szükséges következő lépések ismeretében, nagyon jó érzéssel távoztam a rendelőből, abban a biztos tudatban, hogy ennél hozzáértőbb kezekbe nem is kerülhettem volna! Hálás vagyok neki, es mindenkinek ajánlom, hogy forduljon hozzá bizalommal!”

„Először voltam Doktor Úrnál; a vizsgálat miatti feszültségemet azonban jól oldotta a profizmusa és a nyugodt, segítőkész hozzáállása. Csak ajánlani tudom!”
 
„Doktor Úr kiváló szakember és nagyon emberséges. Mindig lelkiismeretesen látott el és kellő orvosi, de érthető felvilágosítást adott. Köszönöm!”
 
„Annak ellenére, hogy proktológiára mentem, jó élménnyel távoztam, mert a doktor úr az első perctől fogva elnyerte a bizalmamat a szakmai hozzáértésével és a diszkrét viselkedésével. Minden meglepően gyorsan, pontosan és fájdalommentesen zajlott.”

"Mikes doktor úr kedves volt és megfelelően tájékoztatott, válaszolt a kérdéseimre. Neki köszönhetően megszabadulhattam a rég fennálló panaszomtól."

"Nagyon odafigyelő, a beteg problémáira odafigyelő orvost ismertem meg benne! Nagyon elégedett vagyok vele így utólag is!"

"Csillagos ötös, odafigyel a betegre, megnyugtató jelenléttel dolgozott."

 
"Közvetlen, barátságos személyiség."

"Kiváló orvost ismerhettem meg személyében. Profizmusa, alapossága, megnyugtató személyisége , empátiája kifogástalan volt. Ha a beteg úgy érzi, hogy az orvosnak fontos az ő sorsa, akkor biztonságban érzi magát."

"Köszönöm szépen maximálisan elégedett vagyok. A Doktor Úr lelkiismeretes, empatikus minden információt, tájékoztatást megkaptam. A vizsgálatról: minden tekintetben,úgy szakmailag, emberségben is magas színvonalú ellátást kaptam. A környezet kellemes és megnyugtató."


Végzettségek
 • Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, sebész szakvizsga (1991, Budapest)
 • Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, általános orvos (1987, Budapest)

Munkahelyek
 • Belvárosi Orvosi Centrum (2018-tól)
 • Honvéd Kórház – Általános Sebészeti Osztály - részlegvezető (2007- )
 • MÁV Kórház – Általános Sebészeti osztály (1987-2007)
 • MÁV Kórház – Sürgősségi Osztály (1987-2007)

Tudományos társasági tagság
 • Magyar Sebész Társaság   

Kongresszusi részvételek
Hazai és nemzetközi sebészeti és proktológiai kongresszusokon rendszeresen részt veszek.

Nyelvtudás
angol