Diabetológia

A diabetológia, diabetológus szakterülete a cukorháztartás zavaraival és az általa okozott szövődményekkel foglalkozik. Az elhízás ma már népbetegségnek számít, mely mögött többek között cukoranyagcsere problémák is állhatnak. Így, ha valaki túlsúllyal rendelkezik, érdemes diabetológus szakorvossal is kivizsgáltatnia magát. A manapság szintén gyakorinak mondható inzulinrezisztencia és a PCOS diagnosztizálására és kezelésére is lehetőség van diabetológia szakrendelésen.  Amennyiben kérdése, vagy panasza van, keresse fel bizalommal szakorvosunkat!
 
PCOS, Inzulinrezisztencia
2016. 09. 05. 12:29 (Utolsó frissítés: 2019. 04. 05. 14:32)

A policisztás ovárium szindróma  kezelésében az egyszerű életmód-változtatástól a gyógyszeres terápián keresztül, az esetleges műtéti beavatkozásig széles lehetőségeink vannak, de mindig egyénre szabva. Diabetológia szakrendelésünkön fokozottan ügyelünk arra, hogy pácienseink kizárólag az állapotuknak megfelelő kezelést kapják.

Cukorbeteg étrend kialakítása
2016. 09. 05. 12:31 (Utolsó frissítés: 2018. 10. 18. 12:19)

A cukorbetegség mindhárom típusa esetében a kezelés első lépése a helyes étrend beállítása személyre szabottan. Diabetológia szakrendelésünkön diabetológusunk összeállítja a diétát Önnek.