Várandós étrend összeállítása

Várandós étrend összeállításaEgyre többen tudatában vannak, milyen fontos a leendő gyermekünk szempontjából is, mit eszik a kismama, vagyis a szakszerű várandós étrend összeállítása.

Tudjuk, hogy például a folsav-pótlást már a tervezett terhességet megelőzően hónapokkal korábban el kell kezdeni, hiszen így születési rendellenességnek vehetjük elejét. Ugyanígy vannak ásványi anyagok, vitaminok, melyekből emelt, akár duplázott mennyiségben kell biztosítanunk a bevitelt. Ezek kiegészítését különféle magzatvédő vitaminkészítményekkel is segíthetjük - de az áldott állapotban lévő édesanya étrendje nagymértékben befolyásolja a születendő gyermek egészségét, immunrendszerét, emésztőrendszerét, sőt, értelmi fejlettségét is. A túlsúlyos várandós nőknek például sokkal nagyobb eséllyel lesz a gyermeke is felnőttként túlsúlyos, emellett a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is növeli az utódban.

Amellett, hogy fejlődő magzatunknak a lehető legjobb tápanyagforrást biztosítjuk, a megfelelően válogatott élelmiszerekkel a terhességgel járó kellemetlen tüneteket (pl. székrekedés, ödéma képződés) is enyhíthetjük.

Jelentkezzen be Ön is várandós étrend összeállításához szakemberünkhöz!

Várja önt:
Papp Rita
Papp Rita