Ultrahang vizsgálatok

Az ultrahang vizsgálat korszerű és fájdalommentes diagnosztikai eljárás. Készülékünk alkalmas a különböző testtájak illetve az érrendszer vizsgálatára, így többféle vizsgálatot is végzünk.
Ultrahang diagnosztikai vizsgálatok

A Belvárosi Orvos Centrumban beutaló és sorban állás nélkül, több, mint 20 éves gyakorlattal rendelkező radiológus szakorvos végzi az alábbi diagnosztikai vizsgálatokat.

Az ultrahang vizsgálatokról

Az ultrahang vizsgálatokról általában

Az ultrahang vizsgálatok elve

Milyen elven működnek az ultrahang vizsgálatok? Mit jelent a Doppler vizsgálat?

Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat

A hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat ma már alapvető diagnosztikai eljárásnak számít. Ehhez hozzájárul, hogy részletes áttekintést ad a hasi és kismedencei szervekről, miközben teljesen veszélytelen és fájdalommentes.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

A pajzsmirigy mérete, szerkezete, különböző gócos és diffúz elváltozásai ultrahanggal jól vizsgálhatók.

Lágyrészek- és nyirokcsomók ultrahang vizsgálata

Ultrahanggal bármely testtájékon vizsgálhatóak a bőr alatti lágyrészek és a nyirokcsomók.

Here ultrahang vizsgálat

A here ultrahang vizsgálata nagy felbontású, részletes képet adó műszerrel történik. A vizsgálat a mellékherére és az ondózsinórra is kiterjed.

Penis ultrahang vizsgálat

A penis ultrahang vizsgálat során a hímvessző szerkezete, a makk, bizonyos mértékig a bőr alatti külső rétegek, valamint a nagyobb verőerek és vénák ítélhetőek meg. Felületes, lapos, csak a bőrt érintő folyamatok a jelenlegi ultrahang technikával általában nem vizsgálhatóak.

Carotis Doppler ultrahang

Az agyat ellátó nyaki artériák (arteria carotisok és vertebralisok) valamint a kulcscsont alatti verőér (arteria subclavia) fali elváltozásai, tágassága és áramlása ítélhető meg a vizsgálattal.

Végtagok vénás duplex ultrahang vizsgálata

A végtagok vénáiban a duplex ultrahang vizsgálat az áramlási viszonyok, elzáródások (trombózis) megállapítására, trombózis kezelése utáni követésre alkalmas.

Penis color Doppler vizsgálat

A merevedési zavarokban szenvedő betegek esetében a hímvessző color Doppler vizsgálatának célja, hogy információt nyerjünk a hímvessző érellátásáról, keringési viszonyairól és ezzel a merevedési zavarban szenvedő beteg problémáján nagyobb sikerrel segíthessünk.