Nem festékes bőrelváltozások szűrése, kezelése

Azok az elváltozások - anyajegyek, nem festékes bőrelváltozások egyaránt - amelyek a bőr felszínéből kiemelkednek, akár veszélyt is hordozhatnak magukban. Fontos, hogy ezeket bőrgyógyásszal megvizsgáltassa, és ha szükség van rá, eltávolíttassa.

A Belvárosi Orvosi Centrumban készséggel állunk a rendelkezésére anyajegyeivel összefüggő kérdései megválaszolásában, előre egyeztetett időpontban.

Mindig bízza szakorvosra a bőrelváltozások diagnosztizálását, és annak megítélését, hogy milyen terápia szükséges az adott esetben!


Nem festékes bőrelváltozások eltávolítása

Az olyan bőrelváltozásokat, amelyek elszíneződöttek (pl.: festékes anyajegyek), először bőrgyógyász vizsgálja meg dermatoszkóppal. Amennyiben műthetőnek ítéli, akkor lehet csak a sebésszel egyeztetni. Ezeket a műtéteket is helyi érzéstelenítésben végezzük, és az eltávolított anyagot kötelezően elküldjük szövettani vizsgálatra. A sebet az orvos összevarrja, majd a későbbiekben, egy előre egyeztetett időpontban kiszedi a varratokat.

Ha a szövettani vizsgálat már a rendelkezésünkre áll, akkor döntünk a kezelés folytatásának mikéntjéről.


A bőrelváltozások eltávolítása

A bőrfelszínből kiemelkedő, nem festékes bőrelváltozásokat is először dermatoszkópos vizsgálatnak vetjük alá, hogy kiszűrhessük, ill. kizárhassuk a melanoma kockázatát. Amennyiben az elváltozás nem tartalmaz pigmentet, a sebészi kimetszésen kívül egyéb módszerekből is lehet választani, például lézeres sebészet, cryosebészet, leégetés electrocauterrel, eltávolítás Volkmann kanállal. Ahhoz, hogy az adott bőrterületnek, bőrtípusnak esztétikailag legmegfelelőbb módszert válasszuk, illetve biztonsági szempontokat is mérlegeljük, (megállapítsuk jó-vagy rosszindulatú a bőrkinövés, és tartalmaz-e pigmentet) minden eltávolítás előtt bőrgyógyászati szakvizsgálat javasolt.

Egyeztessen időpontot szakrendelésünkre!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 14:53 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:03)

Várja önt:
Dr. Tóth Béla PhD.
Dr. Tóth Béla PhD.
Dr. Fésűs Luca PhD.
Dr. Fésűs Luca PhD.
Dr. Kóti Zsuzsa
Dr. Kóti Zsuzsa
Dr. Sándor Sarolta
Dr. Sándor Sarolta
Dr. Ottó Iringó Ágnes PhD.
Dr. Ottó Iringó Ágnes PhD.
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Gál Brigitta
Dr. Gál Brigitta
Dr. Képíró László
Dr. Képíró László
Dr. Bodai Katalin
Dr. Bodai Katalin
Dr. Mohos Anita
Dr. Mohos Anita