Blog: Kiderült, miért vonzódnak jobban a nők a szakállas férfiakhoz

Az elmúlt években újra visszatért a divatba a nemrégiben még ódivatúnak vélt arcszőrzet. Fiatalok és idősebbek körében egyaránt trendivé vált kisebb-nagyobb szakállat, borostát viselni. Nem meglepő, hogy számos tanulmány fókuszál manapság a kérdésre: vonzóbbá válhatnak a nők szemében a férfiak szakállal?

Egy friss kutatásában azt vizsgálták, hogy a szakáll vagy annak hiánya milyen hatással van a férfiak vonzerejére. Az eredmény talán nem túl meglepő: az arcszőrzet jelentősen emeli a férfiasság szintjét a nők szemében – akkor, ha hosszabb távú, komoly kapcsolatot keresnek.
 

Arcszőrzettel vagy anélkül?

A kutatók több mint 8520 nőt kérdeztek meg, akiket három csoportba osztottak, majd minden csoportnak három fényképet mutattak ugyanarról a férfiról. Egyet arcszőrzet nélkül, egyet borostával és egyet szakállal. A kísérleti személyek abban az esetben tartották legvonzóbbnak a szakállas férfiakat, ha hosszú távú kapcsolatot kerestek. Szexuális vonzerő tekintetében egyértelműen a sima, frissen borotvált férfiak, míg a rövid távú kapcsolatok esetében a borostások végeztek az első helyen.

„A nők a szakállas férfiakat a tudatalattijukban sokkal férfiasabbnak, bölcsebbnek, őszintébbnek, nagylelkűbbnek és szorgalmasabbnak tekintik” - mondta el Barnaby Dixson, a Queenslandi Egyetem Emberi Viselkedéstudományi Intézet kutatója, aki a tanulmány szervezőjeként vett részt a projektben. Hozzátette, általánosságban ezek a tulajdonságok azok, melyeket a nők egy leendő férjtől, családapától elvárnak.

Kérjük, ossza meg cikkünket, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

Forrás: https://www.mindbodygreen.com/articles/why-you-are-or-arent-attracted-to-men-with-beards
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2020. 03. 03. 11:44 (Utolsó frissítés: 2020. 03. 03. 14:26)