Sürgősségi fogamzásgátlás - esemény utáni tabletta felírás

esemény utáni tablettaA legfontosabb, hogy ne ijedjen meg, hiszen sokan kerülnek hasonló helyzetbe, és megfelelő ellátással minimális az esélye, hogy kialakul a nem várt terhesség.
Orvosaink segítőkészen várják Önt.

A sürgősségi, vagy SOS fogamzásgátlás lényege, hogy a körülményekhez képest a leghamarabb, de legkésőbb 72 órán belül bevegye az orvos által javasolt fogamzásgátló (esemény utáni tabletta) tablettát (van olyan tabletta, amit 120 órán belül kell bevenni, de e mellett is akkor a legjobbak az esélyek, ha ez 3 napon belül megtörténik).

A sürgősségi tabletta sárgatesthormont tartalmaz, azonban jóval nagyobb adagban, mint a rendszeresen szedett alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tablettában található napi mennyiség.

Az eljárásnak az az élettani alapja az, hogy néhány napot igénybe vesz, míg a petefészekből kilökődött petesejt a méhkürtön átvándorolva eljut a méh üregébe.

Ezen időszak alatt megakadályozható, hogy kialakuljon a méhben fejlődő terhesség.

Pontosan ezért kell három napon belül orvoshoz fordulni, és segítséget kérni, hiszen itt minden esetben vényköteles szerekről van szó.
Egy éjszakai "baleset" természetesen nem szükséges az ügyeletre rohanni , de nem szabad szükségtelenül késlekedni sem a nőgyógyász felkeresésével, és a tabletta alkalmazásának megkezdésével, mert az csökkentheti a hatékonyságot.

A gyógyszer alkalmazása előtt sem klinikai vizsgálatra, sem terhességi tesztre nincs szükség. A gyógyszer bevétele akkor is ajánlott, ha az együttlét a ciklusnak abban a részében történt, amelyben a fogamzás létrejötte nem valószínű.

A sürgősségi fogamzásgátlást az együttlét után minél hamarabb meg kell kezdeni.

Ma Magyarországon kétféle tabletta van forgalomban: az egyik az esemény utáni tabletta, melyet az együttlét utáni 48-72 órán belül, míg a másikat az az együttlét után 5 napon belül lehet használni.

Fontos, hogy ahogy telnek a napok, a készítmények egyre kevésbé tudják kifejteni a védő hatásukat, illetve, hogy túlsúly esetén a sürgősségi gyógyszer hatása kevésbé jó, ezért ilyen esetben a méhen belüli eszköz felhelyezése is szóba jöhet.

Rendelési idő: H-P  8.00-20.00  

Éjszaka és rendelési idő után (illetve ha valami miatt nem tud minket telefonon elérni):

A lap jobb oldalán található IDŐPONTFOGLALÁS panel kitöltésével és elküldésével tud velünk kapcsolatba lépni.

FONTOS!: Az ÜZENET rovatba feltétlenül írja be, hogy sürgősségi fogamzásgátlás, így kollégánk másnap reggel az elsők között hívja Önt, hogy még aznapra biztosítson időpontot.

Hétköznapokon az alábbi telefonszámokon érhet el minket:

+36-30-870-7427 
+36-30-372-6832

esemény utáni tabletta  sürgősségi fogamzásgátlás

nőgyógyász  esemény utáni tabletta recept

Tudnivalók az SOS fogamzásgátlásról, az esemény utáni tabletta recept felírásáról:

Az ellátás díja: 16.500 Ft, mely egy rövid konzultációt (10 perc) és az esemény utáni tabletta recept felírását tartalmazza.

Csak előzetes bejelentkezés után tudjuk fogadni, hiszen kollégáink a már korábban előjegyzett betegek között, soron kívül látják el Önt, figyelembe véve a helyzet komolyságát. Emiatt azonban rövid várakozási idővel számolni kell. Kérjük megértését!


Figyelmeztetés:

A sürgősségi fogamzásgátlás kizárólag rendkívüli esetben használható, az esemény utáni tabletta semmiképp nem alkalmas rendszeres használatra!
Fogamzásgátlással kapcsolatban itt talál bővebb információt 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 14:35 (Utolsó frissítés: 2022. 10. 19. 10:49)

Kapcsolódó tartalmak
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Várja önt:
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Kovács Fruzsina Anna
Dr. Gál Brigitta
Dr. Gál Brigitta
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka
Dr. Kiss György
Dr. Kiss György
Dr. Tisza Tímea
Dr. Tisza Tímea
Dr. Várkonyi Viktória PhD.
Dr. Várkonyi Viktória PhD.
Dr. Sipos Attila
Dr. Sipos Attila