CONFIDENCE Marker(TM) teszt a korszerű méhnyakrák szűrésben

CONFIDENCE Marker™ vizsgálat azonosítja a magas rákkockázatú HPV-fertőzésekben szenvedő nők közül azokat a betegeket, akik további vizsgálatra és szükség esetén beavatkozásra szorulnak.


Első lépés a szűrésben – HR HPV-teszt

sejtkenet alapú méhnyakrák szűrés (citológiai vizsgálat) több évtizedes gyakorlata után kiderült, hogy bár 50-70%-át kiszűri a rákmegelőző állapotoknak, ma már nem számít elég érzékeny és objektív, reprodukálható módszernek. 

A modern, DNS-alapú HPV-kimutatás ebben sokkal pontosabban teljesít: 90%-ot meghaladó biztonságot nyújt. 
Ezért a világ egyre több országában vezetik be a szűrés első lépéseként a HPV tesztet, ami napjainkra 30 éves kortól a méhnyakrák szűrés első, legalkalmasabb és egyben legérzékenyebb módszere. A magas rákkockázatú HPV (HR HPV) jelenléte ugyanis a méhnyakrák kialakulásának potenciális veszélyét jelzi.


Második lépés a szűrésben – Metilációs Marker

Ismert, hogy a HPV-fertőzés igen csak gyakori (a nők mintegy 80%-a valamikor élete során átesik rajta), és 1-2 év alatt magától is elmúlhat az esetek nagy részében.
A feladat azok megtalálása, akiknél az immunrendszer valamilyen oknál fogva nem tudja kiküszöbölni a vírust (a fertőzöttek mintegy 10%-a), és a sejtek átalakítása következtében rákmegelőző állapot irányába indul el a folyamat.

Ebben segít az új metilációs marker, a CONFIDENCE™ MARKER  teszt, mely megmutatja, hogy a vírus passzívan van-e jelen a fertőzött területen, vagy már elindította a sejtek rosszindulatú átalakulását
A metilációs marker vizsgálat kizárólag 30 év feletti nők méhnyaki mintájából végezhető el, és olyan méhnyaki mintából a leghatékonyabb, amelyet megelőzően legalább 3 hónapig nem vettek le az illető pácienstől. 
 
Nőgyógyászaink a Belvárosi Orvosi Centrumban kérhetik betegeik számára ezt az új tesztet, amely komoly segítséget nyújt a méhnyakrák szempontjából valóban veszélyeztetett betegek megtalálásában és hatékony ellátásában.
 
Kérjen időpontot vizsgálatra!
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 06. 06. 11:01 (Utolsó frissítés: 2018. 06. 07. 13:17)

Várja önt:
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Pácsa Szilvia
Dr. Pácsa Szilvia
Dr. Sipos Attila
Dr. Sipos Attila
Dr. Kiss György
Dr. Kiss György