CONFIDENCE Marker(TM) teszt a korszerű méhnyakrák szűrésben

CONFIDENCE Marker™ vizsgálat azonosítja a magas rákkockázatú HPV-fertőzésekben szenvedő nők közül azokat a betegeket, akik további vizsgálatra és szükség esetén beavatkozásra szorulnak.


Első lépés a szűrésben – HR HPV-teszt

sejtkenet alapú méhnyakrák szűrés (citológiai vizsgálat) több évtizedes gyakorlata után kiderült, hogy bár 50-70%-át kiszűri a rákmegelőző állapotoknak, ma már nem számít elég érzékeny és objektív, reprodukálható módszernek. 

A modern, DNS-alapú HPV-kimutatás ebben sokkal pontosabban teljesít: 90%-ot meghaladó biztonságot nyújt. 
Ezért a világ egyre több országában vezetik be a szűrés első lépéseként a HPV tesztet, ami napjainkra 30 éves kortól a méhnyakrák szűrés első, legalkalmasabb és egyben legérzékenyebb módszere. A magas rákkockázatú HPV (HR HPV) jelenléte ugyanis a méhnyakrák kialakulásának potenciális veszélyét jelzi.


Második lépés a szűrésben – Metilációs Marker

Ismert, hogy a HPV-fertőzés igen csak gyakori (a nők mintegy 80%-a valamikor élete során átesik rajta), és 1-2 év alatt magától is elmúlhat az esetek nagy részében.
A feladat azok megtalálása, akiknél az immunrendszer valamilyen oknál fogva nem tudja kiküszöbölni a vírust (a fertőzöttek mintegy 10%-a), és a sejtek átalakítása következtében rákmegelőző állapot irányába indul el a folyamat.

Ebben segít az új metilációs marker, a CONFIDENCE™ MARKER  teszt, mely megmutatja, hogy a vírus passzívan van-e jelen a fertőzött területen, vagy már elindította a sejtek rosszindulatú átalakulását
A metilációs marker vizsgálat kizárólag 30 év feletti nők méhnyaki mintájából végezhető el, és olyan méhnyaki mintából a leghatékonyabb, amelyet megelőzően legalább 3 hónapig nem vettek le az illető pácienstől. 
 
Nőgyógyászaink a Belvárosi Orvosi Centrumban kérhetik betegeik számára ezt az új tesztet, amely komoly segítséget nyújt a méhnyakrák szempontjából valóban veszélyeztetett betegek megtalálásában és hatékony ellátásában.
 
Kérjen időpontot vizsgálatra!
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 06. 06. 11:01 (Utolsó frissítés: 2018. 06. 07. 13:17)

Várja önt:
Dr. Brubel Réka
Dr. Brubel Réka
Dr. Kiss György
Dr. Kiss György
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Nyíri Sándor
Dr. Pácsa Szilvia
Dr. Pácsa Szilvia
Dr. Tóth Alexandra
Dr. Tóth Alexandra
Dr. Trzosek-Szabó Ursula
Dr. Trzosek-Szabó Ursula