Vizelési tréning gyerekeknek

​​​​​​Nemcsak világszerte, hanem hazánkban is rengeteg gyermek szenved olyan testi problémáktól, Medencealapi izmok tornája gyerekeknekmelyek gyakori ágybavizelést, vizelet- és széklettartási problémákat, vagy sürgető vizelési ingert okoznak. Megdöbbentő, de Magyarországon több mint 10 000 gyermek szenved ágybavizeléstől, illetve az óvodás korú gyermekek 50%-ának székrekedése van.

Ezeket a problémákat speciális medencealapi tornával lehet javítani és sok esetben a tüneteket meg is lehet szüntetni, ugyanis a medencealapi izmok segítségével tudjuk szabályozni a vizelet-, székletürítést, és tartást.
Ezeknek az izmoknak a gyengesége a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt sok problémát okoz. Gyermekeink egészséges fejlődése, a betegségek megelőzése fontos egyéni és társadalmi feladat. Ehhez a munkához szeretnénk mi is aktívan hozzájárulni egy olyan tornával, ami a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését nagymértékben segíti.


Mi állhat a problémák hátterében?

  •  szervi elváltozás (pl.„lustahólyag”, húgycsőgyengeség)
  • külső tényezők is befolyásolhatják (lelki zavar, családi problémák)
  • született genetikai elváltozások, melyek izomgyengeségben nyilvánulnak meg
Kisgyermekeknél akár a helytelen szokásrend kialakítása (korai szobatisztaságra nevelés) is befolyásolhatja a medence alapi izmok működését, mivel vizelés és székelés során a nem megfelelő préseléssel nyomjuk a medencealapi szerveket (végbél, hólyag). Ezen felül a gyermekre nehezedő állandó teljesítési kényszer idegességben jelentkezik, és ez a feszültség az izmokban is összegyűlik, így idővel aranyér, vagy végbélgyengeség is kialakulhat.


Milyen jótékony hatásai vannak a tornának?

  • A vizelet- és széklettartási problémák csökkennek
  • A nefrológiai műtétek után az izmok gyorsabban regenerálódnak
  • A testi tünetek enyhülésével a lelki tünetek is rendeződnek 


Mit kell tudni a tréningről?

A megfelelő eredmény elérése érdekében 5 alkalommal kell részt venni egy 45perces órán.
Az óra felépítése
Bemelegítés: környező izomcsoportok átmozgatása (has, comb, csípő, far)
Fő rész: gátizomzat erősítése
Levezető rész: nyújtás, izomlazítás
 
Minél korábban elkezdjük a tornát annál hatékonyabb. A gyermekek nagyon gyorsan megtanulják a tanfolyam alatt, hogyan tudják jól és szabályosan mozgatni a medencealapi izmokat. Játékos formában sajátíthatják el az életkoruknak megfelelő gyakorlatokat, valamint az otthoni gyakorláshoz szükséges alapformákat. A tanfolyamon megtanult mozgásforma segíti őket, hogy felnőttkorban is egy egészségesebb életet tudjanak élni.
Egyéni és kiscsoportos foglakozások is elérhetőek Centrumunkban.

Válassza Ön is gyógytorna gyerekeknek szolgáltatásunkat, és most kedvezményes áron, 40 000 Ft helyett 29 000 Ft-ért vásárolhatja meg az 5 alkalmas bérletet!
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 05. 16. 13:43 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:28)

Várja önt:
Jovanovics Ágota
Jovanovics Ágota