Vírusos szemölcs lézeres eltávolítása

Ha nem akarja tovább fertőzni önmagát, ill. megfertőzni az Önhöz közel álló családtagjait, kollégáit, minél előbb forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz. A vírusos szemölcs lézeres eltávolítása ma már rutin kezelésnek minősül, orvosi centrumunkban kiváló orvosok végzik.

Mi a vírusos szemölcs?

A szemölcs egy vírus által okozott bőrkinövés, amely bármelyik testrészen, testfelületen megjelenhet. Számos fajtáját ismerjük, amelyeknek az ismertetőjelei, az elhelyezkedésük, a nagyságuk mind-mind eltér egymástól.

Külön csoportot képeznek a nemi szervi szemölcsök, az úgynevezett kondilómák, melyeknek lézeres eltávolítását végezzük. 

Feltétlenül szakorvosra van ahhoz szükség, hogy a konkrét esetet figyelembe véve megállapítsa a kezelés módját és eszközeit.

A Belvárosi Orvosi Centrum szakorvosai mindig a beteggel konzultálva és vele egyetértésben határozzák meg a kezelési eljárást.

Jelentkezzen be szakorvoasainkhoz telefonon, vagy emailben!


Hogyan kezeljük a vírusos szemölcsöt?

Több szemölcs-eltávolítási módszert is alkalmazhatunk: égetés, fagyasztás, kivágás lézerrel, sebészi eltávolítás. Hogy melyik módszert választjuk, azt a szemölcs nagysága, és az adott testtáj határozza meg.

Jelenleg a szemölcs-eltávolításban a legmodernebb, legkíméletesebb eljárás a lézeres beavatkozás. Ez a következőképpen zajlik:

  • az orvos először érzésteleníti az érintett területet (krémmel vagy injekcióval),
  • lézerrel roncsolja a szemölcsöt,
  • a kezelés következtében fellépő hámhiány kb. 5-7 nap alatt meggyógyul.

Ha a későbbiekben a vírussal már megfertőzött bőrön újabb szemölcsök jelennek meg, akkor megismételjük a kezelést, ill. gyógyszeres kiegészítő kezelést veszünk igénybe.

Várja önt:
Dr. Egri Gábor
Dr. Egri Gábor
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Képíró László
Dr. Képíró László