Vírusos szemölcs lézeres eltávolítása

Ha nem akarja tovább fertőzni önmagát, ill. megfertőzni az Önhöz közel álló családtagjait, kollégáit, minél előbb forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz. A vírusos szemölcs lézeres eltávolítása ma már rutin kezelésnek minősül, orvosi centrumunkban kiváló orvosok végzik.


Mi a vírusos szemölcs?

A szemölcs egy vírus által okozott bőrkinövés, amely bármelyik testrészen, testfelületen megjelenhet. Számos fajtáját ismerjük, amelyeknek az ismertetőjelei, az elhelyezkedésük, a nagyságuk mind-mind eltér egymástól.
Külön csoportot képeznek a nemi szervi szemölcsök, az úgynevezett kondilómák, melyeknek lézeres eltávolítását végezzük. 
Feltétlenül szakorvosra van ahhoz szükség, hogy a konkrét esetet figyelembe véve megállapítsa a kezelés módját és eszközeit.
A Belvárosi Orvosi Centrum szakorvosai mindig a beteggel konzultálva és vele egyetértésben határozzák meg a kezelési eljárást.

Jelentkezzen be szakorvosainkhoz telefonon, vagy e-mailben!


Hogyan történik a vírusos szemölcs lézeres eltávolítása?

Több szemölcs-eltávolítási módszert is alkalmazhatunk: égetés, fagyasztás, kivágás lézerrel, sebészi eltávolítás. Hogy melyik módszert választjuk, azt a szemölcs nagysága, és az adott testtáj határozza meg.

Jelenleg a szemölcs-eltávolításban a legmodernebb, legkíméletesebb eljárás a lézeres beavatkozás. Ez a következőképpen zajlik:

  • az orvos először érzésteleníti az érintett területet (krémmel vagy injekcióval),
  • lézerrel roncsolja a szemölcsöt,
  • a kezelés következtében fellépő hámhiány kb. 5-7 nap alatt meggyógyul.

Ha a későbbiekben a vírussal már megfertőzött bőrön újabb szemölcsök jelennek meg, akkor megismételjük a kezelést, ill. gyógyszeres kiegészítő kezelést veszünk igénybe.

Várja önt:
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Ottó Iringó Ágnes
Dr. Egri Gábor
Dr. Egri Gábor
Dr. Mikes Csaba
Dr. Mikes Csaba
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Tóth Orsolya
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka
Dr. Képíró László
Dr. Képíró László