Blog: Spermiumok funkcióját javító vitaminok

A férfiak nemzőképességének zavara jelentős mértékben orvosolható a spermiumok funkcióját javító vitaminok segítségével.

A férfiak nemzőképességének zavarával, a férfimeddőség okaival és ezek kezelési lehetőségeivel az andrológia foglalkozik. Az utóbbi években az andrológiai kutatások eredményeképpen a férfiak nemzőképesség-zavarának okait egyre alaposabban tudjuk vizsgálni, ennek köszönhetően az ismeretlen eredetű férfimeddőség aránya jelentősen csökkent. A kezelési módszer akkor a legcélravezetőbb, ha valamilyen kimutatott hiányállapotot tudunk pótolni, vagy valamiféle károsodást tudunk megszüntetni.

A megtermékenyítés folyamatához „egészséges" hímivarsejtekre van szükség. Fontos megfigyelés volt, hogy a szervezetben jelenlévő gyulladások esetén a nemzőképesség csökkenhet, ugyanis a spermiumokban lévő örökítő anyag, a DNS ilyenkor töredezetté válik (fragmentálódik). Normális körülmények között a szervezet antioxidánsokkal védekezik a károsító hatások ellen. A gyulladás során azonban felborul az oxidáns – antioxidáns egyensúly, és túlsúlyba kerülnek a károsító szabadgyökök. Megállapították, hogy nemcsak a gyulladások során alakulhat ki ez a helyzet, hanem számos egyéb tényező is okozhatja; sőt az ismeretlen eredetű meddőség eseteiben is gyakran kimutatható.

A kutatók végül rájöttek, hogy bizonyos vitaminok, aminosavak, makromolekulák és nyomelemek antioxidáns hatásának köszönhetően, megáll a spermiumok DNS fragmentációjának folyamata, az újonnan termelődő spermiumok pedig a már védett környezetben nem szenvedik el ezeket a károsodásokat. Ezáltal igazolhatóan javul a nemzőképesség és növekszik a terhességi arány.
A spermiumfunkciót javító vitaminok segítségével tehát a férfi meddőség nem hormonális, gyógyszeres kezelésének palettájára egy reményteljes, új módszer került, amelynek segítségével az utóbbi években sokak álma vált valóra, és megtörtént a várva várt megtermékenyülés.

Egyeztessen időpontot most andrológus szakorvosainkhoz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 10:44 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 13:17)

Várja önt:
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Kopa Zsolt
Dr. Kopa Zsolt