Blog: Silgard hatékonysági és biztonsági vizsgálat


Gyakran feltett kérdés a mindennapi gyakorlatban, hogy vajon mennyire biztonságos a HPV elleni védőoltás? És hatékony egyáltalán?
Szerencsére a helyes válaszok megtalálásában számos tudományos vizsgálat van segítségünkre. Most egy Dániában készült kutatás eredményeiről számolhatunk be.

13 és 16 éves kor közötti lányokat nézték, az országban az ilyen korú kislányok 80%-a megkapta a 4 komponensű védőoltást. A országos statisztikai adatokat kielemezték, hogy ebből a korosztályból hányan kaptak orvosi ellátást nemi szervi szemölcsök miatt.
Azt találták, hogy a korábbi adatokhoz képest, az oltottak körében 67%-kal csökkent a nemi szervi szemölcsök gyakorisága. Ez a csökkenés kihatott a fiúk statisztikájára is, hiszen ők a lányoktól fertőződhetnek. Körükben 50%-os csökkenés volt megfigyelhető. Ez rendkívüli hatékonyságot mutat.

A biztonságosság kérdésében megvizsgálták azokat a kórképeket, melyeket korábban összefüggésbe hoztak a védőoltással. Az Európai Gyógyszerügynökség sem az ún. komplex regionális fájdalomszindróma, sem az ájulásos rosszulléttel járó ún. poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómával kapcsolatban nem igazolta az összefüggést az oltás beadásával. A vizsgálat tehát megerősítette az oltás biztonságosságát.

Egyeztessen időpontot Ön is a HPV elleni védőoltás beadatására!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 11:58 (Utolsó frissítés: 2017. 04. 10. 11:55)

Várja önt:
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Tisza Tímea
Dr. Tisza Tímea
Dr. Kiss György
Dr. Kiss György
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Takácsy Teréz
Dr. Szandányi Réka
Dr. Szandányi Réka
Dr. Várkonyi Viktória PhD.
Dr. Várkonyi Viktória PhD.