Blog: Ezeket tedd a péniszeddel, hogy sokáig élvezhesd a szexet!

Az urak számára a férfiasságuk olyan testrész, ami talán a legfontosabb számukra. Ezt a szervet azonban óvni kell, hiszen kezeletlen betegségektől kezdve az élősködőkön át, sok dolog tönkre teheti, némelyik impotenciát is okozhat. Szerencsére, némi odafigyeléssel, szűrővizsgálatokkal és a megfelelő óvintézkedésekkel az urak biztonságban tudhatják becses kincsüket.


Nem szereted az óvszert? Szokj hozzá!

Igen, tudjuk, hogy a férfiak jó része arra hivatkozik, hogy „zokniban” nem élvezi annyira a szexet, de vajon megér a röpke gyönyör egy alapos nemi betegséget vagy éppen egy nem tervezett gyermeket, netán élősködőkkel való megfertőződést? Ugye, hogy nem! Pedig, a megfelelő védelem nélküli szex ezeket is eredményezheti.


Herpesz, rüh, szemölcs

A „klasszikusnak” számító nemi betegségeken – trichomonas, gonorrhea, hüvelygomba, chlamydia – kívül egyéb fertőzések is megtámadhatják a péniszt, ilyen a nemi herpesz, a HPV-vírus okozta genitális szemölcsök megjelenése és a rüh. Igen, a rüh, amit nem csak piszkos emberektől lehet elkapni. A kis élősködők alig láthatóak, befúrják magukat a bőr alá és eszelős viszketést okoznak. Szerencsére gyorsan meg lehet tőlük szabadulni, de minden ruhaneműt és ágyneműt ki kell főzni, amivel a fertőzött személy érintkezésbe kerül.


Nem, nem tudsz időben kiszállni!

Valamilyen ismeretlen oknál fogva a Föld népességének jelentős százaléka úgy gondolja, hogy a megszakított közösülés jó fogamzásgátló módszer. Hát nem az. Az előváladék ugyanis milliónyi életképes spermiumot is tartalmazhat és már egy kis virgonc fickó is elég ahhoz, hogy egy nő teherbe essen, ha fogamzóképes periódusban van. (És nem, az nem egyértelmű opció, hogy védekezzen a nő!)


A háj is impotenssé tehet

A férfiak legnagyobb félelme – a szívrohamon kívül – az, hogy impotenssé válnak. A 40 feletti férfiak 52%-a már ismeri az átmeneti vagy épp állandósult problémát, mégis csupán egyharmaduk kér orvosi segítséget. Ez nagy butaság, hiszen gyakran egy kis diétával és mozgással is megoldható a probléma, ugyanis az elhízás a diabéteszen, magas koleszterinszinten és magas vérnyomás betegségen kívül bizony impotenciát is okozhat, hiszen csökkenti a tesztoszteron hormon szintjét, ezáltal pedig a nemi vágyat is. Maga a cukorbetegség is felelős lehet a működésképtelenségért, hiszen érkárosodást okozhat a hosszú évek alatt, de impotenciát okozhat a stressz is. 

Ossza meg cikkünket, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 02. 13. 13:05 (Utolsó frissítés: 2018. 02. 13. 14:05)