Orrcsúcs plasztika

Orrcsúcs plasztikaAz orr az egyik legszembetűnőbb, leginkább kiálló része az arcnak, így nagymértékben meghatározza annak karakterét is.
Kb. 18 éves korra kialakul az orr végleges formája. Frusztrációt okozhat, azonban ha az orr mérete vagy alakja nincs harmóniában az arc többi részével, nem ritka az ebből adódó önbizalomvesztés vagy komplexus sem.
Orrcsúcs plasztikával megoldható az orr korrekciója, így létrehozhatjuk az arc megfelelő harmóniáját.


Hogyan történik az orrcsúcs plasztika?

A beavatkozást konzultáció előzi meg a műtétet végző orvossal. A konzultáción megbeszélésre kerülnek az orrcsúcs plasztikát megelőző és a műtétet követő teendők, valamint a páciens felvázolja elképzeléseit és a kívánt eredményt.

Az orrcsúcs alakját meghatározó finom struktúrát két összefüggő, hajlított porc és az orrsövény porcos végéből álló együttes alkotja. Orrcsúcs plasztika során ezeket a porcos részeket aprólékos technikával megváltoztatjuk. A beavatkozást végző szakorvos az orr porcos vázából eltávolítja az alaki eltérést okozó részeket és átformálja az orrcsúcsot.
A beavatkozást úgy végezzük el, hogy az esztétikai szempontok mellett az orr funkciójának fontosságát is szem előtt tartjuk. Orrcsúcs plasztika esetén a teljes orrplasztikától eltérően nem kerül sor az orr csontos részeinek levésésére. A beavatkozás kb. 2 órát vesz igénybe.
Az átalakítást követően külső gipsszel vagy ragasztócsíkokkal rögzítjük az elért állapotot.
 

Mik a teendők az orrcsúcs plasztikát követően?

Varratszedésre a plasztikát követő hetedik napon kerül sor.
A beavatkozás után a szakorvossal megbeszéltek alapján 4 hétig kímélő életmód javasolt.

Ha Ön sem elégedett orrával, egyeztessen időpontot Dr. Doleviczényi Zoltánhoz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Létrehozva: 2016. 10. 28. 20:53 (Utolsó frissítés: 2018. 10. 18. 15:08)

Várja önt:
Dr. Doleviczényi Zoltán
Dr. Doleviczényi Zoltán