Blog: Majdnem tönkre tett a klimax, de ez a módszer segített!

Kati története nem egyedi, de sok nő nem meri kimondani, hogy valami nem stimmel odalent. Pedig a hüvelyszárazság a korral jár. Vagy mégsem? Ha nem nyugszunk bele, könnyen meg lehet találni a megoldást a problémára!

Hiába mondják, hogy mi nők tudatosabbak vagyunk a testünkkel kapcsolatban, van, amiről nem szívesen beszélünk. Ez pedig nem más, mint a változás. Kati is így volt ezzel sokáig. 
– Két gyerek és határozottan kielégítő nemi élet után engem is elért a változó kor. Ezt persze nem tudtam rögtön, mivel sem hőhullámaim, sem hangulatingadozásaim nem voltak. Mégis, valami nem stimmelt. Korábban imádtam a szexet a férjemmel, de idővel egyre kellemetlenebb lett, fájt és – tudom ez horrorisztikusan hangzik – kirepedezett a hüvelyem. Ráadásul – ahhoz képest, hogy korábban nem voltak ilyen problémáim – egymás után kellett vásárolnom hüvelygomba elleni szereket, mert egyszerűen nem tudtam kievickélni belőle tartósan. A fájdalom és a hüvelyproblémák miatt egy idő után úgy gondoltam, összeszedtem valami betegséget, amit amúgy elképzelhetetlennek tartottam, hiszen egyikünk sem kacsintgatott kifelé a kapcsolatunkból a férjemmel, így esély sem volt arra, hogy nemi betegségem legyen. – kezdte Kati a történetét. Az asszony ezután elment a nőgyógyászához, aki ugyan megnyugtatta, hogy nincs semmilyen betegsége, el is keserítette egyben, mikor megállapította, hogy a változó kor miatti hüvelyszárazság alakult ki nála, mivel már sokkal kevesebb az ösztrogén hormon a szervezetében, mint korábban.


Gyógyszer lett volna a megoldás?

– Az orvosom hormonpótlást javasolt, krém és tabletta formában, de én valahogy ódzkodtam ettől a dologtól még akkor is, hogy elmondta, a hüvelyszárazság fogékonyabbá tesz a különféle fertőzésekre is. Inkább a patikákban vény nélkül kapható, hüvelyhidratáló krémekkel kísérleteztem, de ezek csak átmeneti megoldást jelentettek, tartós javulást nem okoztak. Bevallom, kissé elkeseredtem, mert úgy éreztem, kezdem elveszíteni a nőiségemet. Már-már ott tartottam, hogy mégis visszamegyek az orvosomhoz és elkezdem a hormonpótlást, de azt olvastam, hogy nem tökéletes a hatása. Ekkor a barátnőm, akinek elárultam kínos titkomat, elhatározta, hogy segít nekem. Egy kis internetes szörfölés után talált egy olyan módszert, ami kiváltja a hormontartalmú készítmények alkalmazását. Ez pedig nem volt más, mint az intimlézer! – mesélte Kati, aki először kissé idegenkedett az új lehetőségtől.


Hormon helyett a lézer segített

 – Ahogy az emberek többségének, úgy az én fejemben is az a kép élt a lézerkezelésekről, hogy kissé fáj és amúgy is csak az arcbőr fiatalítására használják, meg arra, hogy eltüntessék vele a pigmentfoltokat. Először a barátnőm próbálta ki a kezelést, mivel kiderült, ő is hasonló gonddal küzd. Tőle tudtam meg, hogy a kis kellemetlenség, amit a kezelés okoz, eltörpül a hatása mellett, úgyhogy úgy döntöttem, kipróbálom, végül is mit veszthetek? – nevetett fel az asszony, aki már az első intimlézer kezelés utáni hetekben érezte a változást. – Nem mondom, hogy semmit sem éreztem, a lézer melege furcsa volt. A kezelés után egy kis hüvelyi folyást tapasztaltam és néhány szokásomról le kellett mondanom egy rövid időre, de nagyon hamar éreztem a pozitív hozadékát is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy olyan voltam odalent, mint húszéves koromban, de már az első alkalom után sem éreztem azt a szárazságot, mint korábban. Még kétszer végezte el az orvosom a kezelést, azóta semmi bajom, sőt a szex is visszatért az életünkbe, hiszen már nem fájt a férjemmel való együttlét! – árulta el Kati, aki ezentúl kétévente végeztet majd fenntartó kezeléseket, hogy jó közérzete és nőisége sokáig megmaradjon.

Kérjük, ossza meg cikkünket, ha érdekesnek találta!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2017. 12. 11. 15:30 (Utolsó frissítés: 2017. 12. 11. 15:51)