Blog: Sebhely? Tüntesd el könnyedén!

Legyen szó műtéti beavatkozásokról, szépészeti és esztétikai kezelésekről vagy éppen a mindennapi életben szerzett sérülésekről, ezek mind nyomokat hagynak a bőrünkön. Többféle termék kapható, melyek ezek eltüntetésére hivatottak, de a La Roche-Posay Cicaplast Gél B5 hatóanyag kombinációja egyszerre több problémán is segít.

Az élet nem kíméli a bőrünket, hiszen időről-időre megsérül. Néha nem bírjuk ki és kinyomunk egy-egy pattanást, vagy épp a macskánk kap a kezünkhöz. Van, amikor az esztétikai hámlasztó, lézeres kezelések miatt ég meg felhámrétegünk, esetleg műtéti beavatkozás hagy rajta nyomot. Ezek a sérülések mind a fertőzéseknek biztosítanak melegágyat, így begyulladhatnak, ráadásul gyógyulásuk hosszan tarthat, és az utána sarjadó friss bőr sokáig érzékeny lehet. A La Roche-Posay kutatói sebészekkel karöltve fejlesztették ki a Cicaplast Gél B5-öt, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, megújítja annak barrier rétegét, elsimítja és halványítja a hegeket. Ez utóbbihoz a gél összetevői között a szilikon is hozzájárul, mely serkenti a fibroblasztok képződését és szabályozza a kollagén termelődését. Az 5%-os Panthenol és a Madecassoide nyugtatják és regenerálják a bőrt, míg a réz, a cink és a mangán megakadályozzák a baktériumok elszaporodását. A termékhez hozzáadott hialuronsav segít a bőrbe zárni a nedvességet, így biztosítja annak hidratációját.

Bár sokan attól tartanak, hogy a sebgyógyító krémek alatt befülled a bőr, de a La Roche-Posay Cicaplast Gél B5 esetében ez a veszély nem áll fenn. Dermatológiailag tesztelt, bizonyítottan nem komedogén és illatanyagoktól mentes szilikonos textúrája olyan védőréteget képez a bőrön, mely alatt az képes lélegezni, de egyben a sérült részt elszigeteli a többi felülettől. Gyermekek bőrén is használható.

Ajánlott fogyasztói ára: 2 399 Ft/40 ml
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 05. 17. 14:03 (Utolsó frissítés: 2020. 11. 24. 15:38)