Általános tudnivalók a vizsgálatokról

Általános tudnivalók a vizsgálatokrólA Belvárosi Orvosi Centrumban levett minták laboratóriumi vizsgálatát külsős laborok végzik a legtöbb esetben. Ehhez 1-4 hetes átfutási idő szükséges, melyről kezelőorvosa tájékoztatja Önt. A leletek kiértékelését kezelőorvosa végzi az Ön jelenlétében, melyhez időpontot egyeztetünk a mintavétel alkalmával. A kiértékelés személyes konzultáció során történik.

A kért laboratóriumi vizsgálatok eredményét e-mailben kaphatja meg, amennyiben ezt egy kezdeményező e-mailben kéri, illetve személyesen is átveheti. Kérjük, a következő adatokat feltétlenül adja meg a lelet kiadásához: név, TAJ szám, születési idő és a mintaadás időpontja.

Pozitív eredményről szakszerű tájékoztatást csak orvosainktól kaphat, ezért ebben az esetben leletei eredményének elkészültéről tájékoztatjuk Önt, további orvosi konzultáció időpontjának egyeztetése céljából. Munkatársunk telefonon csak időpontot tud egyeztetni Önnel (a kórokozó nevét, a betegségről információt, a kezelés mikéntjét, hosszát nem áll módjában közölni!). Pozitív leletet e-mailben elküldeni nem tudunk. Pozitív leletet az orvosi konzultáció igénybevétele nélkül csak személyesen vagy a meghatalmazott személyes megjelenésekor adhatunk át.

Amennyiben az Ön leletéért hozzátartozója, meghatalmazottja fog jönni, az Ő részére Orvosi Centrumunk csak Ön által írt meghatalmazással tud leletet kiadni. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell az Ön nevét, TAJ számát, születési idejét, aláírását, a meghatalmazott nevét, születési idejét, személyi igazolványának számát. Ha szeretné a meghatalmazást kitölteni, kérjen sablon dokumentumot recepciós kolléganőnktől. Ezt a meghatalmazást az Ön által meghatalmazott személynek kell magával hoznia, kollégáink ez alapján ki tudják adni részére a lelet(ek)et.


Kérjen időpontot laboratóriumi vizsgálatainkra telefonon vagy online!

 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 12:41 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:32)