Blog: Ezzel a kínai módszerrel éveket is letagadhatsz!

Sok kultúrában speciálisan az adott izmok erősítését célozzák meg a medencealapra irányuló tornák mozdulatai, de a kínaiak ebben is különböznek. Ahelyett, hogy kizárólag lokálisan kezelnék a problémákat, az egész testre ható módszert dolgoztak ki.

Kína a nyugati emberek számára a titkok országa, igazi misztikus hely. Ez utóbbi elméletben még az egyszerű kínaiak is osztoznak, főleg, ha a taoisták kerülnek szóba. A taoista életszemlélet és életmód ismerőit és követőit ugyanis a helyiek minimum varázslónak és csodatévő gyógyítónak tartották. Ennek oka nem más, mint az, hogy a taoisták évezredek bölcsességét és megfigyeléseit gyűjtötték össze az emberi testről, és kidolgoztak több olyan módszert, amellyel a megrendült egészség visszaállítható, a meglévő pedig megőrizhető, tovább javítható. Ahogy ők mondják, ez a fiatalodás!


Csak mozogj és megfiatalodsz

Általános vélemény, hogy a kínai emberek akkor sem lazítanak a tempón, ha már elérték a nyugdíjkorhatárt. Sőt, az sem látszik rajtuk, hogy elmúltak 60-70 évesek. Az egészségük is jobb, mint a nyugati világ nyugdíjasainak jó részének. Ennek egyik oka egy speciális mozgássor, a QiGong.

A taoisták találták fel a Tai Chi-t, a masszázsterápiát, a kínai gyógynövények felhasználásának szabályait, a hagyományos kínai orvoslást és az úgynevezett Sárkány Palota  QiGong-ot is, ami egy olyan mozgássor, melynek végzése nemcsak a látható helyen lévő, de a medencealapi izmokra és a belső szervekre, valamint a szellemre és a lélekre is jó hatással van. A taoisták és követőik szerint a QiGong segítségével elmúlik az impotencia, gyógyulnak a nőgyógyászati panaszok és az inkontinencia, megelőzhetőek bizonyos rákos megbetegedések, erősödik a csontvelő, javul a vérkép, csökken a túlsúly, rendeződik a vérkeringés, helyreáll a belső elválasztású mirigyek működése és enyhül a szorongás is.

A gyakorlatok sorozatában megtalálható, speciális mozdulatok – melyek akár önmagukban is gyakorolhatóak -, melyek a záró-, medencealapi- és gátizmokra hatnak, nemcsak a nőknek, de férfiaknak is ajánlott, hiszen az inkontinencia őket sem kerüli el. Ráadásul hatásukra visszatérhet a fiatalkori szexuális aktivitás is, amelynek hiánya sokakat érint.

S hogy miért hisznek ebben a módszerben olyan sokan Kínában és világszerte? Nos, először is azért, mert szerintük valóban működik. Másodszor pedig… az első leírások a QiGong kezdeti lépéseiről már több mint 5000 évesek. Ha valami rossz, az nem marad fenn ennyi időn át.

Ossza meg cikkünket, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 05. 02. 12:57 (Utolsó frissítés: 2018. 05. 02. 13:11)