Intimplasztika

IntimplasztikaAz intimplasztika, vagyis kisajak plasztika napjainkban egyre nagyobb teret hódít, és egyre természetesebbé válik.
Intimplasztikára, vagyis kisajak plasztikára sor kerülhet egészségügyi és esztétikai szempontokból is.
A túlzott méretű kisajkak nem csak komplexusok kialakulásához, így nemi élet megromlásához vezethetnek, de gyakran okozhatnak egészségügyi panaszokat is. A túl nagyméretű kisajkak sportolás során (pl. lovaglás) és a mindennapokban is gondot okozhatnak, hiszen akár az üléstől is fájdalmasan kidörzsölődhetnek.
Az intimplasztikát azoknak a nőknek javasoljuk, akiket zavarja kisajkuk mérete.


Az intimplasztika menete

Az intimplasztikát megelőzően egy konzultációra kerül sor a beavatkozást végző orvossal, mely során a páciens el tudja mondani elvárásait és kívánságait. A konzultáció során az orvos ismerteti a beavatkozás menetét, illetve átbeszéli a műtét előtti és utáni teendőket.
Az intimplasztikát helyi érzéstelenítésben végezzük, kb. 1,5 – 2 órát vesz igénybe. A műtét során a beavatkozást végző orvos kimetszi a felesleges szöveteket és összevarrja a sebet.
Az intimplasztikát legcélszerűbb a menstruációt követő 3. vagy 4. napon elvégezni, így a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá válnak.


Az intimplasztika utáni teendők

A beavatkozást követően rövid ideig a kisajkak duzzadtak lehetnek és enyhe fájdalom is jelentkezhet. A műtétet követően varratszedésre nincs szükség, mivel felszívódó varratokat alkalmazunk. Az intimplasztikát követően 3-4 hétig kímélő életmódot kell folytatni.

Ha Ön is a fent leírt problémáktól szenved, egyeztessen időpontot intimplasztikára!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Létrehozva: 2016. 09. 05. 14:51 (Utolsó frissítés: 2018. 10. 18. 15:15)

Várja önt:
Dr. Doleviczényi Zoltán
Dr. Doleviczényi Zoltán