Injekciós visszérkezelés

Injekciós visszérkezelésAz injekciós visszérkezelés a látható, sérült vénák eltüntetésére kiváló, modern módszer. Ezeknek a beavatkozásoknak nemcsak esztétikai jelentőségük van, hanem a vénákkal összefüggő betegségek (pl.: trombózis) megelőzésére is ideálisak.

Ha látható visszereket lát a testén keresse fel a Belvárosi Orvosi Centrum szakorvosát!


Mi a pókvéna és a seprűvéna?

  • Pókvéna: a bőrfelszínhez közeli, a bőrön keresztül is látszódó kékes-lilás apró véna. A nevét onnan kapta, hogy elágazódó (póklábhoz hasonló) szerkezetű. A kialakulását befolyásoló tényezők: hajlam, életforma (sok ülés/állás), hormonváltozások, egyes gyógyszerek. Nőknél gyakoribb.
  • Seprűvéna: elsősorban a lábszáron megjelenő kékes-lilás-bordó, vastag, dudoros visszér. A kialakulását befolyásoló tényezők: hajlam, életforma (sok ülés/állás), túlsúly, hormonváltozások, egyes gyógyszerek. Nőknél gyakoribb.
     

Hogyan történik az injekciós visszérkezelés?

A vastagabb, látható erek eltüntetése injekciós visszérkezeléssel, azaz szkleroterápiával történik. A kezelés során a sebész injekcióval egy speciális folyadékot juttat a tágult erekbe, ami elzárja, és így láthatatlanná teszi azokat.
A kezelés nem igényel érzéstelenítést. A sebész miután fertőtlenítette a bőrfelületet, a vénába injekciózza a folyadékot. A beavatkozás kb. 15-45 percet vesz igénybe, mialatt a páciens végig fekvő helyzetben van.
A szövődmények kockázata (esetleges gyulladás, elszíneződés, trombus) nagyon kicsi.
Ha nem sikerül minden visszeret eltüntetni az első alkalommal, akkor a beavatkozás megismételhető.
 

Milyen előkészületek szükségesek visszér injekciós kezelése előtt?

A kezelt területet a beavatkozás napján nem szabad krémmel, olajjal, vagy napfényvédővel bekenni.
 

Mi a teendő a visszér kezelése után?

Orvosa egyénileg bírálja el a szkleroterápiás beavatkozás utáni teendőket.
Általánosságban azonban a nagyobb visszerek kezelését követően, a trombózis megelőzése érdekében célszerű gumiharisnyát hordani, melyet minimum 72 órán át viselni kell a beavatkozást követően.
A szkleroterápia utáni néhány napban még enyhe fájdalom, égő érzés jelentkezhet. A bőrfelületen barnás, vöröses elszíneződések is megjelenhetnek, melyek néhány hét elteltével eltűnnek.
Javasolt minimum 20 percet sétálni naponta, a mélyvénákban létrejövő esetleges trombózis elkerülése érdekében. A kezelés utáni egy hétben nem javasolt egyhuzamban sokáig állni és ülni, az intenzív sportot kerülni kell, de súlyosabb tárgyak emelése sem megengedett.
A javaslatok betartásával a beavatkozást követően azonnal munkába lehet állni.

Foglaljon időpontot injekciós visszérkezelésre telefonon, vagy online felületünkön!
 

Injekciós visszérkezelés előtte-utána képeinkA weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Létrehozva: 2016. 09. 05. 14:57 (Utolsó frissítés: 2018. 10. 18. 15:34)

Várja önt:
Dr. Egri Gábor
Dr. Egri Gábor
Dr. Mikes Csaba
Dr. Mikes Csaba