HPV

A HPV (humán papilloma vírus) fertőzés világszerte a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírusos fertőzés. A férfi és női belső és külső nemi szervek, a végbél és a száj nyálkahártyáján is okozhat tüneteket, panaszokat. A Belvárosi Orvosi Centrum képzett bőr- és nemigyógyász szakorvosai komplex szemlélettel végzik a HPV szűrést, HPV kezelést, HPV  oltást, a gyógyuláson kívül az újabb fertőzés elkerülését is szem előtt tartva.
Mi a HPV?

A HPV (humán papilloma vírus) fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírusos fertőzés, amely a férfi és női belső és külső nemi szervek, a végbél és a száj nyálkahártyáján is okozhat tüneteket, panaszokat. A korszerű HPV kezelési eljárások alkalmazása, illetve a rendszeres ellenőrzés azonban elejét veheti súlyosabb betegségek kialakulásának.

Méhnyakrák

A HPV vírusos fertőzés egyszerűen és biztosan kimutatható, amihez azonban rendszeres vizsgálat szükséges. Sokszor ugyanis tudtunk nélkül hordozzuk magunkban, pedig ha időben észrevesszük, a méhnyakrák kialakulása is megelőzhető.

Nemi szervi szemölcs kezelése

A nemi szervi szemölcsök kialakulásának hátterében szintén a HPV vírus áll. Kezelése hosszan tartó és kellemetlen, sok esetben eredménytelen, ezért mindenképpen javasoljuk a védőoltást.

Új HPV elleni védőoltás

A Belvárosi Orvosi Centrumban elérhető az új 9 komponensű  HPV elleni védőoltás, mely 9 HPV törzs ellen nyújt védelmet, köztük 5 - rák szempontjából - magas kockázatú törzs ellen. 

HPV férfiakban

A HPV vírusnak több mint 40 fajtája ismert, és a férfiaknál a nemi szervek, valamint a végbélnyílás környékének bőrét fertőzhetik meg. Szemölcs vagy hímvesszőrák formájában jelenhetnek meg a tünetek, minden esetben orvosi beavatkozás szükséges.