Horkolás kezelése

A férfiak 45%-a, a nők 30%-a rendszeresen horkol. Ez tűnhet ugyan csak egy idegesítő hangjelenségnek, de súlyos egészségi problémához, betegséghez vezethet.


A horkolás oka

Alvás közben a légutak összeesnek, ami a túl laza garat és lágyszájpad izmoknak tudható be. Egyéb okok között lehetnek az orrsövényferdülés, vagy a gyermekkorban megnagyobbodott orrmandula. A légutak összeesésének következtében a légzés akadályozva van, a légzőszervi szerkezetek rezonanciája hallhatóvá válik, ezt nevezzük horkolásnak.


A horkolás kockázatai

  • álmatlanság
  •  koncentrációhiány
  • csökkent libidó
  • pszichológiai és szociális sérülések
  • ingerlékenység
  • obstruktív alvási apnoé (OSA)
Obstruktív alvási apnoé (OSA), amely nappali aluszékonyságot, reggeli fejfájást, automatikus viselkedést, hangulatingadozást, szexuális diszfunkcionalitást, rövid távú memória-kiesést és hallucinációt okoz. Ezek akár egyenként is életveszélyesek lehetnek a páciens számára.


Kezelési lehetőségek

A horkolás megszüntetésének számos opciója létezik, azonban azok vagy nagyon kényelmetlenek, esetleg fájdalmasak, vagy csak rövidtávon nyújtanak megoldást.
A Centrumunkban elérhető NightLase kezeléssel azonban szinte teljesen fájdalommentesen tudunk végleges megoldást nyújtani.


Hogyan működik a NightLase kezelés?

A horkolást a legmodernebb Er:YAG lézergéppel kezeljük úgy, hogy a nyelvcsap, a lágyszájpad és környező szövetrészeket feszesítjük lézernyalábok segítségével.
A kezelés minimálisan invazív, gyakorlatilag teljesen fájdalmatlan, így érzéstelenítés sem szükséges. Az eljárás után sem érezhető semmilyen kellemetlenség, a páciensek folytathatják rutinszerű életvitelüket, otthoni utókezelést nem igényel.
A NightLase segítségével 2 hónap alatt teljesen megszüntethető a horkolás, ehhez nem kell más, csak 3 rövid, kb. 20 perces kezelés. A lézerkezelés hatása már az első alkalommal érezhető.


Kinek nem ajánlott a NightLase kezelés?

  • várandós hölgyek
  • túlsúlyos egyének
  • fényérzékeny gyógyszeres terápiával kezelt páciensek

Jelentkezzen be Centrumunkba NightLase kezelésre, amennyiben végleg búcsút intene a horkolásnak és annak súlyos következményeinek!
A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2019. 05. 15. 13:39 (Utolsó frissítés: 2020. 02. 28. 11:27)

Várja önt:
Dr. Szalóki Tibor
Dr. Szalóki Tibor