Blog: Hatással lehet a szexuális teljesítményre a marha steak?

Bár mostanában több tanulmány is azt bizonyította, hogy a vörös húsok korántsem olyan veszélyesek egészségünk szempontjából, mint eddig gondoltuk, egy új kutatás eredményeit elnézve a marha steak, a sült bárányborda és a sertéshús kedvelői mégsem lehetnek felhőtlenül boldogok.

A kutatók ezúttal a férfiak étrendje és az erekciójuk hossza között kerestek összefüggést, eredményeik pedig azt mutatják, hogy ha valaki túl sok vörös húst fogyaszt, gondjai lehetnek a szexuális életében: állítólag a vörös hús túlzott fogyasztása lerövidíti az erekció időtartamát.

Az Amerikai Urológus Társaság munkatársai vezették a kutatást, melyben három fiatal sportolót kértek meg arra, hogy a szexuális aktusok során viseljék az erekció időtartamát regisztráló péniszgyűrűket. Két éjszaka figyelték a férfiak teljesítményét: az elsőn jelentős mennyiségű vörös húst tartalmazó ételt ettek, a másik napon kizárólag húsmentes ételt.

Az eredmények azt mutatták, hogy a vegán menüt fogyasztók merevedése sokkal tartósabb volt, ezáltal jobban teljesítettek az ágyban. A kutatás vezetője szerint egyelőre nem világos, a vörös hús miért van negatív hatással a férfiasságra.
 

Az eredmény megkérdőjelezhető

A vizsgálatban résztvevők alacsony száma és a vizsgált rövid időtartam miatt messzemenő következtetéseket még kár lenne levonni, mindenképp folytatni kell a kutatást, hogy az összefüggések bizonyíthatóak legyenek. Az azonban biztos, hogy bár a vörös húsok (marha, bárány és sertés) fontos részei étrendünknek, érdemes mértékkel fogyasztani belőlük: a szakértők javaslata szerint, aki napi 90 grammnál (főtt, vagy feldolgozott) többet fogyaszt ezekből, az mindenképp csökkentse az adagját, a napi 70 grammot lehetőleg ne lépjük túl.

Ha érdekesnek találta cikkünket, kérjük, ossza meg, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

Forrás: https://www.mirror.co.uk/science/men-who-eat-lots-red-20664345

 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2019. 11. 20. 09:48 (Utolsó frissítés: 2019. 11. 20. 10:11)