Fülplasztika

FülplasztikaA fülplasztika egy gyakori esztétikai beavatkozás, melynek segítségével korrigálhatóak az elálló fülek.
Az elálló fül nem csak gyermekkorban, de felnőttkorban is gátlásokat és szorongást okozhat. Mivel az arcunk két oldalán helyezkedik el, arcunk megjelenésére is jelentős hatással van.
Az elálló fül egy fejlődési rendellenesség, a tévhitekkel ellentétben nem úgy alakul ki, hogy valaki kiskorában „elaludta" a fülét.
 

Kiken végezhető fülplasztika?

5-6 éves korunkig a fülünk teljesen kifejlődik, így ennyi idős kortól ajánlott a fülplasztika elvégzése.
Felső korhatár nincs.
 

Hogyan történik a fülplasztika?

A fülplasztikai műtétet minden esetben konzultáció előzi meg a beavatkozást végző orvossal. A konzultáció során a kezelő orvos teljes körű tájékoztatást ad a műtétet illetően. Centrumunkban a fülplasztikához tartozó konzultáció térítésmentes, tehát nem jár plusz költséggel.
A fülplasztika egy ambuláns beavatkozás, helyi érzéstelenítésben történik. A beavatkozás kb. 2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség.
A beavatkozás során a fül hátsó részén ejtünk metszést, innen korrigálható a fülkagyló porca. Mivel a metszést rejtetten a fül mögött végezzük, a műtéti heg sem lesz észrevehető.
 

Mik a fülplasztika utáni teendők?

A fülplasztika műtét után 2 héttel kerül sor a varratszedésre. A legszebb eredmény elérése érdekében páciensnek 2-3 hétig fejpántot kell viselnie, illetve a szakorvossal megbeszéltek alapján 4 hétig kímélő életmódot kell folytatnia.

Ha Önt vagy gyermekét zavarják elálló fülei, egyeztessen időpontot szakorvosunkhoz, Dr. Doleviczényi Zoltánhoz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Létrehozva: 2016. 09. 05. 12:33 (Utolsó frissítés: 2018. 10. 18. 15:08)

Várja önt:
Dr. Doleviczényi Zoltán
Dr. Doleviczényi Zoltán