Blog: Nyári szerelem, az eszem elvesztem

Nyári szerelem, az eszem elvesztem… lehetne ez a mottója Krisztának, aki egy mámoros éjszaka után nem várt következményekkel szembesült. Kiderült, hogy a gumi nemcsak a terhesség ellen védte – volna – meg…

Tegye fel a kezét, aki nem csinált még soha, semmilyen hülyeséget a nyaralás alatt! – fakadt ki Kriszta, mielőtt elmesélte, mi történt vele. – Jó, lehet, hogy nem ilyen vagy ekkora hülyeséget, de valamit biztosan. Valahogy a nyár, a kikapcsolódás, a forró hangulat megmámorosítja az embert és nem gondol bele alapvető dolgokban, amelyekbe év közben általában igen. – folytatta a 32 éves lány, aki egy átbulizott éjszaka után nem sokkal a nemibeteg gondozóban kötött ki.


Nem csak a terhesség okozhat bajt

Az első igazi, nyári éjszakán hatalmas bulit rendeztünk a barátainkkal, többen hoztak még vendégeket is magukkal. Az egyik srác már az első pillanatban megtetszett, magas volt és sármos. Én is feltűntem neki és végigtáncoltuk az éjszakát. Csókolózni kezdtünk és egyik dolog hozta a másikat maga után, hamarosan az egyik szobában kötöttünk ki. Bár ittam pár pohárral, nem felejtettem el bevenni aznap este sem a fogamzásgátló tablettámat, amit azért szedek, hogy a korábbi menstruációs problémáim ne jelentkezzenek. Mikor ágyba kerültünk, kiderült, hogy a fiúnál nincs óvszer, én azonban megmondtam neki, hogy tablettát szedek, így nem leszek terhes. – mesélte Kriszta, aki nem sokkal később rádöbbent, hogy nem a nem kívánt gyermekáldástól kellett volna tartania. – A srác nagy mosollyal nyugtázta ezt és egy igencsak szenvedélyes éjszakát töltöttünk együtt. Mivel szingli vagyok, nem ítélem el az egyéjszakás kalandokat. Néhány nap múlva azonban éreztem, hogy valami nem stimmel nálam. Furcsa érzésem volt pisilés közben, de ez pár nap múlva megszűnt, még gondoltam is magamban, hogy biztosan felfáztam valamikor. Aztán a kellemetlen érzés ismét megjelent, majd megint elmúlt, de újra visszatért. Közben már sárgás színű folyás is jelentkezett, amit megint furcsálltam, mert mindig odafigyeltem az intim higiéniára. Elmentem a nőgyógyászomhoz, aki már elsőre valamilyen fertőzésre gyanakodott, de a hüvelygomba elleni kezelés nem volt hatásos. Ekkor elküldött egy kollégájához, aki az STD, a nemi úton terjedő betegségekkel foglalkozik. Mikor ezt meghallottam, azt hittem, rosszul hallok…. – emlékezett vissza a 32 éves lány.


A diagnózis: Chlamydia trachomatis

A nemi betegségeknek már a hallatán is megáll az emberben az ütő, nem csoda, hogy Kriszta is aggódva várta, hogy az orvos mondjon valamit. – A doktornő, akihez időpontot kaptam, nagyon kedves volt, egy pillanatig sem ítélt el, mikor elmeséltem, mi történt. A vizsgálat nem volt rosszabb, mint egy nőgyógyászati kenetvétel, de kellett pár nap, hogy megkapjuk az eredményt. Kiderült, hogy egy baktériummal, Chlamydiával fertőződtem meg. – mesélte Kriszti, akit orvosa megnyugtatott, hogy időben kezdték meg a kezelését. – Szerencsém volt, nem húztam sokáig az orvoslátogatást. Ebben mondjuk az is nagy szerepet játszott, hogy ismerem a testem és hamar észreveszem, ha valami nem stimmel. Kiderült, hogy ez a baktérium súlyos szövődményeket is okozhat, súlyos ízületi gyulladást, de akár meddőséget is, sőt még szembetegség is kialakulhat miatta! A doktornő felírt egy antibiotikumot, ami gyorsan hatott, a második tesztnél már nyoma sem volt a fertőzésnek. – mondta el a fiatal nő, aki nemcsak az egészségére való odafigyelésből, de emberségből is jelesre vizsgázott. - Az ismerősömtől elkértem az engem megfertőző srác telefonszámát, felhívtam és elmondtam neki, mi történt. Megkértem, hogy ő is menjen el orvoshoz, hogy mást már ne fertőzhessen meg és nála se alakuljanak ki szövődmények. Sokak szerint ez hülyeség, de úgy gondoltam, hogy mivel ez a fertőzés sokszor tünetmentes, talán ő sem tudott arról, hogy beteg. Utóbb, mikor egy sör mellett találkoztunk, kiderült, hogy valóban így volt. – árulta el Kriszta, aki azóta magánál hord néhány óvszert a biztonság kedvéért… mert a tabletta nem védi meg mindentől.

Ossza meg cikkünket, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 06. 27. 10:11 (Utolsó frissítés: 2018. 06. 27. 17:01)