Blog: Önfeledt edzés 45 felett is

Ép testben ép lélek, ahogy mondani szokás. Nemcsak a fizikai kondi, de a stressz oldása miatt is fontos a rendszeres testedzés. A hölgyek számára azonban akár kínos is lehet a konditermi tevékenység, de ebbe nem kell belenyugodni, hisz az intimlézer segíthet a problémákon.

A női öltözőkben nincsenek tabuk, bármit meg lehet beszélni. Tanácsot kérünk egymástól az edzésekkel kapcsolatban, ha olyan a csapat, a pasikat is kibeszéljük, de néha az is megesik, hogy épp azon nevetünk, hogy úgy megemeltük magunkat edzés közben, hogy „majd’ becsurrant”. Azonban ez tulajdonképpen cseppet sem vicces, még akkor sem, ha kínunkban nevetünk rajta, és tisztasági betétet használunk. Ez ugyanis a medencefenéki izmok gyengeségének, és ezáltal a stressz inkontinenciának a biztos jele.  Ilyenkor – a megfelelően erős felfüggesztés hiányában – a húgyhólyag lejjebb ereszkedik, és nem működik megfelelően a húgycső záróizma, így először csak egy-egy csepp, de később - ha nem kezelik időben – több vizelet is távozhat önkéntelenül. Ha nehéz súlyokkal dolgozunk, vagy épp sokat ugrálunk és a medencefenék izmai edzetlenek, ez könnyedén előfordulhat egy idő után, hiszen az életkor, a hormonális változások és a hüvelyi szülések mind negatív irányban befolyásolják e terület vérellátását és izomerejét. De nem csak a vizeletcsepegés lehet probléma ilyenkor!

 

Ciki a puki, akármilyen kicsi!

Legyen szó súlyzós gyakorlatokról, gépekkel végzett edzésekről vagy éppen csoportos órákon való részvételről, néhány esetben a megerőltetés és a hirtelen mozdulatok igen kellemetlen helyzetbe hozhatják az ember lányát. Igen, mondjuk ki nyíltan, az úgynevezett „hüvelypukiról” van szó.  E furcsa hang kialakulásáért a hüvely falának ellazulása, a hüvely kitágulása a felelős, mely szintén a medencefenék izmainak gyengesége miatt alakul ki a fentebb említett változások okán. A hüvelytágulás ráadásul az intim pillanatokat is megkeserítheti.Az intimlézer a megoldás!

Szerencsére ma már nem kell választani az edzés és ezen egészségügyi problémák között, nem kell lemondanunk a jó kondiról a szégyenkezés pillanatai miatt. Néhány éve ugyanis új felfedezést tettek a kutatók. Kiderült, hogy a lézertechnológia, amit már jó ideje használunk bőrfiatalításra és – kezelésekre, némi változtatással a medencefenék izmaira is jó hatással van. A Belvárosi Orvosi Centrum a meggyőző statisztikák birtokában kezdte el használni az intimlézert, mely stimulálja a szöveteket, javítja azok keringését és beindítja a medencefenék izmainak regenerálódását, így azok visszanyerik korábbi állapotukat. A kezelés hatására a hüvely fala visszahúzódik, és ismét feszessé válik, ezáltal a helyére emelkedik a húgyhólyag és megfelelően működik a záró izomzat is, így sem a „hüvelypuki”, sem a vizeletcsepegés nem fenyeget! Az, hogy hány kezelésre van szükség, egyénenként változó, de általánosságban elmondható, hogy két alkalom már tartós változást hoz, amely eredmény időnkénti fenntartó kezelésekkel stabilizálható. Ezzel elkerülhetőek a későbbi egészségügyi problémák, de a változókor utáni hormonpótlásra sem lesz szükség, hiszen az intimlézeres kezelés segít megújítani a hüvely falának kollagén állományát és a hüvelyszárazság ellen is felveszi a harcot.
 

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 03. 21. 14:22 (Utolsó frissítés: 2021. 01. 26. 12:28)