Blog: DiabetBlog

Ezzel az egyszerű módszerrel gyógyítható lehet a 2-es típusú diabétesz
Sok 2-es típusú diabéteszben szenvedő beteg úgy gondolja, hogy élete végéig gyógyszerezésre szorul. Ez azonban nem mindig igaz. Legalább a felüknek elég lenne lefogynia ahhoz, hogy meggyógyuljanak!
 
Minden harmadik ember nagy bajban van. Te is köztük lehetsz?
Általában úgy tartjuk, hogy a legtöbb kövér ember az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában él, de egy friss kutatás szerint Magyarország épp csak lecsúszott az elhízási dobogóról.
Tudtad? A rákosok majdnem fele emiatt lett beteg!
Egy-két plusz kiló még belefér, de jelentős súlytöbblettel élsz, az nemcsak a popsidon látszik meg, de nagyobb eséllyel alakulhatnak ki daganatok a testedben! A csinos ruhák mellett emiatt is érdemes lefogyni!
Nem jó, ha kevés, de rosszabb, ha sok a tesztoszteron
A tesztoszteron a férfiak és nők szervezetében egyaránt termelődik. De ha egy nőnél e hormon szintje túl magas, az komoly gondot, akár meddőséget, PCOS-t vagy inzulin rezisztenciát is okozhat.
 
Megharcoltam a gyerekemért!
Amikor azt mondta az orvosom, hogy PCOS vagyok, ráadásul inzulin rezisztencia is kezd kialakulni nálam, csak egy dolog dübörgött a fejemben: Nem lehet gyerekem? Aztán rájöttem, hogy ha betartom a doki utasításait, megtörténhet a csoda. Igazam lett!
 
Megmutatja a bőröd, ha felment a cukrod
Vakság, fekélyek, vesekárosodás, amputáció… Sokan azt hiszik, ezek a kezeletlen cukorbetegség, más néven diabétesz általános szövődményei. Pedig mire ilyen szintre jut egy diabéteszes beteg, figyelmeztető jelek egész sokaságát tapasztalhatja meg a saját bőrén. Ha ezeket a tüneteket időben észreveszi és szakorvoshoz fordul, megelőzheti a legrosszabb dolgokat.