Blog: Ezeket az ételeket kerüld, ha felnőttkori aknéval küzdesz!

Te is alig vártad, hogy túl legyél a serdülőkoron, amikor az arcod kirügyezett, mint tavasszal a cseresznyefák? Erre, egy szép napon, munkába indulás előtt észreveszed a rég elfeledett ismerőst, amint ott piroslik az arcodon. És máris a gimnáziumi éveidet éled újra, csak nem a jó részeit.

Jaj, vajon észreveszik?

Biztos, mindenki azt nézi.

Kinyomjam? Vajon heges marad utána?
Biztos, hogy nem ezek a jó kérdések. Lehet elég egy életmódváltás, hogy újra megszabadulj pattanásoktól.

Egy friss tanulmány szerint ugyanis a zsíros és cukros ételek, a cukros üdítők és a tejfogyasztás is nagyban hozzájárulhat a felnőttkori akne kialakulásához.
A franciaországi NutriNet-Sante című jelenleg is 24 542 résztvevővel folytatott internetes megfigyelő kutatásban, az étrendi viselkedést és a különféle egészségügyi eredményeket követik figyelemmel. Összesen a résztvevők 46% (11 324 fő) jelezte a kérdőíveken, hogy korábban vagy jelenleg is felnőttkori akneval küzdenek.
A tanulmány szerint több tejet fogyasztottak a felnőttkori pattanásban szenvedők azokhoz képest, akik nem jeleztek aknés panaszokat.

"Vizsgálatunkban megerősítettük, hogy az aknés résztvevők szignifikánsan több tejet, cukros italokat, tejcsokoládét, harapnivalókat, gyorsételeket, és kevesebb halat, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak." - mondta a tanulmány társszerzője Dr. Khaled Ezzedine a párizsi Mondor Kórház bőrgyógyászati osztályáról.
"A kutatás alapján tehát a klasszikus pattanáskezelés mellett az orvosok táplálkozási és étrendi ajánlásokat is alkalmazhatnak, melyek célja a pattanások összefüggő ételek - különösen a tej és a cukor - fogyasztásának csökkentése az akné kialakulás megelőzésének érdekében" - mondta Dr. Ezzedine
"Az alacsony glikémiás terhelésű étrend ésszerű javaslat azoknak a betegeknek, akik olyan étrend-változtatást keresnek, amely javíthat az aknés bőrpanaszaikon." - mondta Dr. John Barbieri, a tanulmány társszerkesztője és a Pennsylvania Egyetem kutatója.

Szóval, ne a pattanások nyomkodásával kezdj neki! Keress fel egy bőrgyógyászt, akkor biztos hegek sem fogják majd elcsúfítani az arcodat! És figyelj jobban oda arra, hogy mit eszel!

Nem enyhülnek, esetleg más kellemetlen tüneteket tapasztalsz magadon?
Akkor mindenképpen fordulj bőrgyógyász szakorvoshoz, aki biztosan kideríti a panaszaid okát, és segít a gyógyulásban!
Oszd meg cikkünket, hogy ismerőseid számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2020. 07. 28. 10:17 (Utolsó frissítés: 2020. 07. 28. 10:18)