Csontritkulás kezelése

Csontritkulás kezeléseA csontritkulást néma járványként is szokás emlegetni, hiszen a páciens hosszú ideig lehet tünetmentes, majd évek múltán bukkan felszínre a fájdalmakkal járó betegség. Jellemzője, hogy a csont szilárdsága csökken, gyakoribbá válnak a csonttörések, melyek azután lassan gyógyulnak.

Dietetikai vonatkozásban a legnagyobb hangsúly - mint oly sok más esetben is - a megelőzésen van, ám a már diagnosztizált betegség esetében is befolyással lehetünk a csontvesztés lassítására.
Csontritkulásra, alacsony csonttömegre hajlamosító tényezők többek között a női nem, az időskor, egyes gyógyszerek, a túlzott alkoholfogyasztás, a vékony testalkat, a családi halmozottság, a mozgásszegény életmód és a dohányzás, hormonális változások, klimax. A már kialakult csontritkulás terápiája legtöbbször a gyógyszeres kezelés, a diéta és a gyógytorna kombinálásból tevődik össze. Megelőzésében azonban a helyes táplálkozásé a vezető szerep, mely alapvetően egy kalciumban gazdag, tudatos étrendet takar, figyelembe véve a páciens körülményeit és egyéni szükségleteit.

A csontritkulás kezelésére és megelőzésére életmód tanácsadásért egyeztessen időpontot szakemberünkhöz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 05. 12:31 (Utolsó frissítés: 2021. 01. 15. 10:30)

Várja önt:
Papp Rita
Papp Rita