Bőrgyógyászat

Minden korosztály tagjait várjuk korszerű bőrgyógyászati rendelőnkben, ahol szakorvosaink a bőrbetegségek, hajbetegségek és körömbetegségek kezelésére specializálódtak. Minőségi bőrgyógyászati kezeléseinkkel nem titkolt célunk az Ön bőre egészségének és szépségének megőrzése.
Gyermek bőrgyógyászat
A gyermekek bőre különbözik a felnőttekétől, így a gyermekkor jellemző bőrproblémái is eltérőek. Gyógyításuk is más megközelítést igényel, mely az erre szakosodott gyermek bőrgyógyász feladata.
Anyajegyek, festékes bőrelváltozások vizsgálata
Az anyajegy olyan jelenség a bőrön, amelynek színe és/vagy felszíne eltér a körülötte lévő bőrétől (általában sötétebb, festékes bőrelváltozások), és jól körülhatárolt.
Anyajegyszűrés
A melanomas esetek egy része meglévő anyajegyből indul ki, illetve sokszor annak tűnik. Anyajegyszűrés során a képzett szakorvos egy speciális nagyító segítségével vizsgálja át a bőrön lévő elváltozásokat. Érdemes évente átnézetni anyajegyeiket bőrgyógyászatunkon.
Akné, pattanás kezelése
Bár leggyakrabban serdülőkorban fordul elő, felnőttkorban is megtörténhet, hogy bőrünkön (az arc, a nyak, a dekoltázs tájékán, de sokszor a mellkas, felkar és váll bőrén is) akne, begyulladt pattanások jelennek meg. Belvárosi Orvosi Centrumunkban a kezelések széles palettáját kínáljuk Önnek.
Bőr- és körömgomba kezelése
A leggyakoribb fertőző betegségek közé tartozik, rengeteg ember szenved gombás fertőzés tüneteitől. Ne hagyja, hogy az Ön életét is megkeserítse hosszú távon!
Fibromák lézeres eltávolítása

A fibromák apró kis növedékek a bőrön, melyek eltávolítása nem jár kockázattal. A Belvárosi Orvosi Centrumban érzéstelenítő krémet alkalmazunk levételük során, így nem kell tartani az érzéstelenítéssel járó kellemetlenségtől. 

Szemölcsök vizsgálata és eltávolítása

Bőrgyógyászat szakrendelésünkön hatékony megoldást kínálunk a szemölcsök, egyéb bőrkinövések kezelésére és eltávolítására, bármely életkorban.

Rozácea - Bőrpír

A rozácea egy bőrpírrel járó, krónikus bőrbetegség, mely megfelelő kezeléssel jól karban tartható. Rendelőnkben felmérjük a bőr állapotát, és személyre szabott kezelést javaslunk, valamint bőrápolási tanácsokkal látjuk el pácienseinket. 

Demodex vizsgálat - élősködő is okozhatja a bőrpírt
Az utóbbi évek kutatási során kiderült, hogy a rozáceás megbetegedések hátterében sok esetben kimutatható a Demodex brevis nevű atka. Demodex vizsgálattal kideríthető, hogy ezek az élősködők okozzák-e a páciens bőrpírral járó bőrbetegségét.
Ekcéma kezelése hatékonyan

Az ekcéma tünetei változóak, de a száraz bőr minden esetben jelen van, sokszor kiváltó okként is. A bőr gyakorlatilag bármely részén megjelenhetnek a hámló, vöröses foltok, de van megoldás!

Allergia vizsgálat

Az allergia vizsgálat során felmérjük, mely anyagok képesek az Ön esetében allergia kiváltására. Ha allergia tüneteit észleli magán, forduljon hozzánk, hogy segíthessünk a kezelésben, vagy akár a megelőzésben.

Bőrfertőzések kialakulása és típusai

A bőrfertőzés lehet elsődleges és másodlagos, okozhatja baktérium, gomba, vírus vagy állati élősködő. Ismerje meg alaposan a bőrfertőzések típusait, hogy még gyorsabban megtaláljuk az Önnek megfelelő kezelést.

Bőrbetegségek terhesség alatt

A terhesség alatt zajló élettani változások bőrbetegségek formájában is jelentkezhetnek. Ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk egészségünk megőrzésére, hiszen ekkor már a babáért is felelősséggel tartozunk. Kezeléseink során figyelembe vesszük a kismamák különleges igényeit.

Rovarcsípések
Nyáron a kültéri programok számával együtt a rovarcsípések előfordulása is ugrásszerűen megnövekedik. A rovarcsípésekkel méreganyag kerül a szervezetbe, ami kisebb-nagyobb reakciót vált ki.
Pikkelysömör kezelése
A psoriasis, másnéven pikkelysömör a lakosság 2-3%-át érintő, életre szóló, azaz krónikus betegség, mely nem kizárólag a bőrt, hanem az ízületeket, körmöket és ritkán a nyálkahártyát is érintheti. Számos kezelés létezik azonban, melyekkel tünetmentesség érhető el.