Blog: Merevedési problémák és zavar kezelése

A merevedési zavarok több, mint 90%-a ma már eredményesen kezelhető. Nem kell tehát lemondani a szexuális élet örömeiről, az esetek többségében találunk megoldást.

A kivizsgálás során feltárt elváltozások meghatározzák a kezelést. A háttérben lévő krónikus betegségek és lelki panaszok kezelése alapvető fontosságú, így szükség esetén

  • belgyógyászt (kardiológus, endokrinológus, diabetológus),
  • dietetikust,
  • pszichológust vagy pszichiátert is bevonunk a terápiába.

A merevedési zavar tüneti kezelésére többféle módszer is létezik:

  • gyógyszeres kezelés (ezeket általában a szexuális aktust megelőzően kell bevenni, és a szexuális ingerlés hatására fejtik ki hatásukat)
  • a barlangos test injekciós kezelése ( közvetlenül a péniszbe adott injekció, mely segíti a barlangos test falának ellazulását, mely így könnyebben telődik vérrel, és éri el az erekció állapotát)
  • vákuumkezelés (abban az esetben alkalmazandó, amikor már teljes merevedési képtelenség áll fenn. Vákuum segítségével juttat a péniszbe vért, melynek tövét elszorítva fenntartható a merevedés)
  • protézis beültetés (műtéti kezelés, mely hatástalan terápia, a pénisz súlyos görbületével járó betegség, illetve az idegi érintettség esetén javasolt)

Ha Ön is küzd időnként merevedési zavarral, jelentkezzen be hozzánk kivizsgálásra, hogy minél előbb ismét teljes életet élhessen!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 10:35 (Utolsó frissítés: 2020. 08. 10. 15:02)

Várja önt:
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Kopa Zsolt
Dr. Kopa Zsolt