Blog: Hogyan kezelhető a férfimeddőség

A férfimeddőség sikeres kezelésének feltétele az alapos kivizsgálás, melyet andrológus szakorvos végez. A vizsgálat fontos része az előzmények megbeszélése. A beszélgetés nagyon fontos információkkal szolgál a tapasztalt szakorvos számára. Vannak ugyanis olyan betegségek, elváltozások, melyek hozzájárulhatnak a nemzőképesség csökkenéséhez, de csupán az alapvizsgálatok nem elégségesek ennek kivizsgálására.

A férfimeddőség gyógyítása gyógyszeres és/vagy műtéti úton is lehetséges.
A gyógyszeres andrológiai kezelések (hormonális-, vagy nem hormonális) általában 3-6 hónapig tartanak. Eredményüket 3 illetve 6 hónap után ellenőrizni kell.

A javasolt kezelési módot, vagy módokat szakorvosa megbeszéli Önnel. Tisztázzák a részleteket, és ha döntésre van szükség, segít mérlegelni. Fontosnak tartjuk, hogy pácienseink megértsék, és elfogadják a javasolt terápiát, hiszen ez elengedhetetlen része a sikernek.

Újabban a férfimeddőség nem hormonális, gyógyszeres kezelésének palettájára egy reményteljes, új módszer is felkerült (az antioxidánsok szerepe, amelyről andrológus szakorvosainknál érdeklődhet.

Amennyiben műtéti kezelés válik szükségessé, szakorvosaink erről részletesen tájékoztatják.


A Belvárosi Orvosi Centrumban a legtapasztaltabb andrológus szakorvosok a legkorszerűbb eszközökkel és módszerekkel vizsgálják ki a férfimeddőség okait, és garantáltan minden körülményt figyelembe véve tájékoztatják Önt a további lehetőségeiről. Ha úgy látják szükségesnek - és Önök ezt a módszert választják -, akár továbbküldik Önöket mesterséges megtermékenyítést végző meddőségi centrumba, ahová már egy teljes körű kivizsgálás leleteivel érkezhet.

Kérjen időpontot szakrendelésünkre!

 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 10:39 (Utolsó frissítés: 2020. 08. 10. 15:04)

Várja önt:
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Kopa Zsolt
Dr. Kopa Zsolt