Blog: A korai ejakuláció kezelési lehetőségei

Évtizedek óta használják, tanítják a Masters és Johnson féle úgynevezett start-stop technikát, ez tulajdonképpen a pénisz makk mögötti elszorítását jelenti a magömlés bekövetkezése előtt, melyet a magömlésig több alkalommal el kell végezni. Az eredmények változatosak, saját tapasztalatunk szerint sok esetben ez a technika kis hatásfokkal működik, új partner esetén a kivitelezése is nehézkes (a párnak együtt kell "dolgozni" a problémán).

A gyógyszeres kezelések közül legszélesebb körben az úgynevezett szerotinin reuptake gátlók használata terjedt el (SSRI). Ezek a gyógyszerek a központi idegrendszerben hatnak, több típusa ismert, a legújabb, kifejezetten a korai magömlésre törzskönyvezett gyógyszer. Ezt a gyógyszert együttlét előtt 1-3 órával kell bevenni, gyors hatású készítmény, nem szükséges folyamatosan szedni, mint a többi SSRI készítményt. Az SSRI gátlókat lehet kombinálni a különböző viselkedés terápiákkal is. A merevedési zavarok kezelésben használatos gyógyszerek az úgynevezett PDE5 gátlók szintén használatosak önmagukban vagy kombinációban is. A lokálisan hímvesszőre kenhető érzéstelenítő krémek, egyes esetekben működhetnek, de a hímvessző érzéketlensége mellett a hüvelyi érzéketlenséget is fokozhatják. A krém használata körülményes lehet, együttlét előtt 20-30 perccel a hímvesszőt be kell kenni, majd le kell mosni a krémet. A korai magömlésben szenvedők sokszor kipróbálják ezeket a készítményeket, de általában kevés sikerrel.

Ne kísérletezzen önmagán! Keresse fel szakorvosunkat, aki segít a megfelelő módszer kiválasztásában!

A korai magömlés kezelésében kiemelkedő szerepe van a szexuálpszichológusoknak, akik a problémát komplexen kezelik a partner bevonásával is. Sok esetben a korai magömléssel járó depressziót, vagy a párkapcsolati problémát is kezelni kell.

Milyen vizsgálatokat érdemes elvégezni korai magömlés esetén?

  • általános urológiai vizsgálat (here, prosztata, hímvessző vizsgálata)
  • általános labor vizsgálat, vizelet üledék és baktériumtenyésztéses vizsgálat
  • hormon vizsgálatok (tesztoszteron, prolaktin, TSH)

Forduljon hozzánk bizalommal és beszélgessen orvosunkkal a terápiás lehetőségekről! Kérje a tanácsát, és bátran induljon el segítségünkkel a gyógyulás útján!

 


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 10:40 (Utolsó frissítés: 2020. 08. 10. 15:01)

Várja önt:
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Szabó Ferenc
Dr. Kopa Zsolt
Dr. Kopa Zsolt