Blog: Az arckrémeid megválogatod. És a kozmetikusod?

A kéz, mely az arcodat ápolja, csodákat tehet, teltebbé, rugalmasabbá változtathatja bőröd, segíthet finomítani a ráncokat és hatékonyabbá teheti a mindennapos szépségápolási rutinodat. De csak akkor, ha jó szakemberhez tartozik.


Csak finoman!

Egy jó kozmetikus első és legfontosabb ismérve az, hogy halad a korral, megismerkedik az aktuális újdonságokkal és olyan termékekkel, illetve gépekkel dolgozik, amelyek megfelelő eredményt hoznak. Azon kívül, hogy pontosan meg tudja állapítani a bőrtípusod és tudja, hogy milyen hatóanyagokra van szüksége, arra is figyel, hogy a bőr érzékenysége és sérülékenysége mindenkinél teljesen egyedi, van, akinél egy erősebb mikrodermabrázió, vagyis bőrcsiszolás szép bőrképet eredményez, másnál horzsolt és vérző, fájdalmas sebeket, amelyek gyógyulása nem mindig tökéletes. Ugyanez vonatkozik a bőr tisztítására is, amelyet pattanások esetén tűvel és finom nyomkodással lehet elvégezni. Ha egy figyelmetlen kozmetikus rossz technikával vagy túl erősen nyomja ki a mitesszert, be is gyulladhat az adott terület, ami hegesedést is okozhat a legrosszabb esetben.


A hatóanyagok is gondot okozhatnak

Bár tény és való, hogy a kőolajszármazékok és a különböző tartósítószerek és illatanyagok allergizálhatják a bőrt, így a legjobb olyan termékeket használni, amelyek ezektől mentesek, mégis van, hogy egyes bio hatóanyagok váltanak ki kellemetlen bőrreakciót. A paradicsom vagy épp a körömvirág sokaknál okoz bőrirritációt. Ha a kozmetikus által preferált bio termékekben semmiféle tartósítószer sincs, és nem megfelelően vannak tárolva, akár penész is megjelenhet bennük, amit az arcra kenni nem igazán tanácsos.
Ha hámlasztást végeztetünk az arcunkon, nagyon fontos, hogy a bőrünknek megfelelő töménységű legyen a hatóanyag. Éppen ezért, ha úgy érezzük, elviselhetetlenül mar a szer vagy a kezelés után az elvárható időn túl is vörös, vagy épp ödémás az arcunk, inkább ne próbálkozzunk ugyanazzal a módszerrel. És a kozmetikussal sem, főleg akkor ne, ha időben szóltunk arról, hogy kellemetlen, netán túlságosan fájdalmas a kezelés és nem vette ezt kellőképpen figyelembe.


Megéri megkeresni a legjobbat!

Természetesen ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra szakmailag legjobb kozmetikust, jó néhány szakemberrel kell találkoznunk, hiszen nem biztos, hogy nekünk is megfelel az, ami a barátnőnknek vagy a nagynéninknek. Manapság már nemcsak kis kozmetikákban és szépségbarlangokban lehet jó szakembert találni, hanem a legnevesebb magánklinikák is megjelentették szolgáltatásaik között a kozmetikai kezeléseket. Ez utóbbiak előnye az, hogy ha a kozmetikusunk valami olyan dolgot talál a bőrünkön, amelyet érdemes lenne orvosnak is látnia, elég átmennünk a szomszédos rendelőbe, vagy helyben időpontot kérni a bőrgyógyászhoz. De akárhogy is, egy dolog biztos, ha rátaláltunk az igazira, ne cseréljük le, ha egy mód van rá. A kozmetikusunk ugyanis – azon kívül, hogy a szépségünket ápolja – az egyik legfőbb bizalmasunk is, hiszen a bőrünk állapotából látja, ha épp rossz passzban vagyunk, bujkál bennünk valami betegség, vagy épp csak némi kényeztetésre van szükségünk egy-egy isteni arcpakolás és arcmasszázs formájában.

Kérjük, ossza meg cikkünket, hogy ismerősei számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 09. 13. 10:57 (Utolsó frissítés: 2018. 09. 13. 11:16)

Várja önt:
Kónya Imola
Kónya Imola