Blog: A menedzser

Gyerekkora óta ismerem, penge észjárás, kisportolt testalkat, így emlékeztem rá, amikor jelentkezett.

„A szűrésen már másodszorra figyelmeztettek a mért vérnyomás értékekeim alapján, hogy fogynom kell. Nem egyszerű velem, négy éve megnősültem, és képzeld, az asszony főztjei olyanok, mint édesanyám ízei, kérlek, segíts.

Az első találkozásunkkor kiderültek a tipikus hibák: reggeli csak hétvégén, napközben legfeljebb szendvics, este a többfogásos vacsora a családdal. A hétvégi egész napos kirándulások helyett, inkább mesefilmeket néz a kislányával.

Egyértelmű volt, neki nem ajánlhatom a diétás napló vezetését, ami a kontroll alapja, az általa kitűzött húsz kilogrammos fogyáshoz. Elfogadta, csak az életmódváltás vezethet a kívánt életminőségének eléréséhez.

Étkezési, ételválasztási szokásait megismerve, alternatívákat kínáltam, amelyekkel látványosan csökkenthető a napi energiamennyiség. Jegyzetei, ételsorokra vonatkoztak. A rosttartalom eléréséhez bevált kiegészítőket javasoltam. A családi vacsoráknál a mennyiséget feleznie kellet. Az alkohol tekintetében szigorú voltam, egyértelműen nem javasoltam. Konditerem helyet, a közeli erdőben elkezdett sétákra sarkaltam..

Már az első kontrolon lelkesen számolt be a szervezete és a diéta kapcsolatáról, ezt is figyelte, elindított blogjában népszerűsítette. Újból megerősítettem a helyes táplálékválogatásról, a mozgás mennyiség fontosságáról. Bevallotta, fulladozással tarkított sétákkal kezdett, most már hetente háromszor, meg van a legalább 4 km.

Szépen haladtunk, csak az ünnepek ingatták meg. A sétálásból erőltetett tempójú menetelés, majd futás lett.

Kitartásával 14 hónap múlva érte el eredményét kilókban, és az életmódváltásban, próbálgatva már az adrenalin fröccsös sportokat is. Időnként jelentkezik, tartja a súlyát. Ez az igazi eredmény.

Amennyiben Ön is hasonló problémától szenved, egyeztessen időpontot életmód tanácsadónkhoz!


A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2016. 09. 19. 11:29 (Utolsó frissítés: 2017. 04. 10. 11:43)